Steun Toneelgroep Maastricht

Bent u fan van Toneelgroep Maastricht? Bent u enthousiast over onze voorstellingen, talentontwikkelingsprojecten voor jonge theatermakers en educatieve activiteiten voor jongeren? Hecht u waarde aan de aanwezigheid van een professioneel toneelgezelschap in Limburg?

In 2017 beleefde Toneelgroep Maastricht een zeer succesvol jaar met door pers en publiek goed ontvangen producties én bijna 70.000 bezoekers. Ook in de komende jaren willen we met nieuwe theaterervaringen weer troost, plezier en herkenning bieden. Dat lukt ons niet alleen. Private bijdragen van donateurs zijn nodig om onze artistieke ambities te verwezenlijken en ons maatschappelijk draagvlak te verbreden. Het gezelschap ontvangt structurele steun van de verschillende overheden, maar kan niet alleen drijven op subsidies. Daarnaast zijn we verplicht om zelf meer eigen inkomsten te genereren.

Wilt u Toneelgroep Maastricht helpen om mooie voorstellingen te blijven maken? Dat kan door ons financieel te steunen. U treedt dan toe tot de Vriendenkring van Toneelgroep Maastricht. Mede dankzij u als begunstiger kan het gezelschap blijven verrassen met nieuwe toneelstukken en spraakmakende bewerkingen van bekend wereldrepertoire. De Vriendenkring draagt verder bij aan cultuurmaatschappelijke activiteiten op het gebied van educatie, talentontwikkeling en publieksverbreding. Activiteiten waarmee Toneelgroep Maastricht midden in de samenleving staat. En dat is precies wat wij willen: mensen samenbrengen, verbinden en via mooie theaterbelevingen bijdragen aan een sterkere maatschappelijke cohesie.

Er zijn drie manieren om ons financieel te steunen en toe te treden tot de Vriendenkring van Toneelgroep Maastricht:

Donateur
Door 100 euro te doneren, bent u - met één of twee personen per adres -  een jaar lang donateur van Toneelgroep Maastricht. Met deze bijdrage maakt u onze maatschappelijke initiatieven mogelijk om de jeugd kennis te laten maken met toneel via Theater in de Klas-voorstellingen op middelbare scholen en talentontwikkelingstrajecten voor jonge makers.

Als dank voor uw gift krijgt u de kans om ons gezelschap van nabij te leren kennen. U wordt uitgenodigd voor de seizoenspresentatie waarin u als eerste de nieuwe plannen en producties van ons gezelschap hoort. Daarnaast kunt u met twee personen intekenen voor vriendenvoorstellingen met inleiding en een gezellige nazit met onze acteurs. Donateurs staan vermeld op onze website.

Lise en Hans van Dijk: “In vijftien jaar hebben wij geen enkel stuk van Toneelgroep Maastricht gemist. Altijd zijn ze van hoog niveau en steeds weer zetten ze ons aan het denken. Als Vriend en donateur word je uitgenodigd voor de speciale vriendenvoorstellingen met een inleiding en gesprek na afloop. Zo leer je de acteurs en regisseurs langzaam een beetje kennen. Dat maakt voorstellingen extra leuk. Je wordt een soort TGM-expert en ervaart een gevoel van saamhorigheid.”

Mecenas
Door 1.500 euro te doneren bent u – met één of twee personen per adres – een jaar lang Mecenas van Toneelgroep Maastricht. Met deze financiële steun draagt u direct bij aan de verwezenlijking van bijzondere artistieke wensen. Als dank voor uw steun krijgt u extra privileges. U ontvangt twee vrijkaarten voor alle premières en bij elke nieuw geschreven voorstelling krijgt u een tekstboekje cadeau. Verder wordt u uitgenodigd voor repetities en de jaarlijkse seizoenspresentatie. En hopen we u te zien op onze vriendenvoorstellingen met inleiding en nazit. Mecenassen staan vermeld op de website.

Jan Smeets: “Als die hard fan steun ik Toneelgroep Maastricht sinds het prille begin. Tegenwoordig ben ik Vriend en mecenas. Ik vind het een genot te ervaren hoe acteurs tekst en emoties verbeelden op toneel. En gun veel meer mensen avonden vol mooie toneelervaringen. Met enkel subsidie redt een toneelgezelschap het niet om grootse producties van het kaliber ‘Pinkpop’ te blijven maken. Ik ben er écht trots op om aan zulke mooie, herkenbare voorstellingen een financiële bijdrage te leveren.”

Particulier coproducent
Vanaf 5.000 euro per jaar kunt u als particulier coproducent specifieke voorstellingen en projecten sponsoren en daarmee direct mogelijk maken. Tijdens het jaarlijkse sponsor- en coproducentendiner presenteert Toneelgroep Maastricht plannen voor nieuw te sponsoren voorstellingen.

Voor de particulier coproducent verzorgen wij een maatwerkpakket dat aansluit bij uw wensen en doelstellingen als persoon of bedrijf. Zo biedt Toneelgroep Maastricht een platform voor originele relatiemarketing. Denk aan het uitnodigen van relaties op openbare repetities, voorstellingen, workshops en meet & greets met regisseurs en spelers. Als particulier coproducent positioneert u zich als compagnon van hét toneelgezelschap van Limburg. Uw naam staat vermeld in credits en publiciteitsuitingen van gesponsorde projecten. Daarnaast vernoemen we alle particulier coproducenten op de website.

Geven is extra aftrekbaar!
De Geefwet maakt het financieel aantrekkelijk om Toneelgroep Maastricht te steunen. Toneelgroep Maastricht is een Culturele ANBI. Dankzij deze wet mag u giften aan Cultureel Algemeen Nut Beogende Instellingen voor 125 procent aftrekken van uw inkomstenbelasting. Dit voordeel geldt tot een maximum van 5.000 euro per jaar. Toneelgroep Maastricht hoeft geen belasting over de gift te betalen en besteedt het geld volledig aan culturele projecten. Bekijk op de website van de belastingdienst alle mogelijkheden en de interessante belastingvoordelen die cultuurdonateurs, zowel privé als bedrijfsmatig, genieten.  We hebben voor u een rekenvoorbeeld gemaakt.
Bekijk hier de ANBI status van Toneelgroep Maastricht (particulieren) en hier de ANBI status van de Steunstichting Toneelgroep Maastricht (bedrijven).

Steunt u Toneelgroep Maastricht?
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen of bel ons op 043-3503040.  

 • Ich bau dir ein Schloss

  01 februari 2019
  De Domijnen
  Sittard
  Tickets
 • Ich bau dir ein Schloss

  02 februari 2019
  De Domijnen
  Sittard
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  22 februari 2019
  Munttheater
  Weert
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  23 februari 2019
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  24 februari 2019
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  26 februari 2019
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data