Steun Toneelgroep Maastricht

Bent u fan van Toneelgroep Maastricht? Bent u enthousiast over onze voorstellingen, talentontwikkelingsprojecten voor jonge theatermakers en educatieve activiteiten voor jongeren? Hecht u waarde aan de aanwezigheid van een professioneel toneelgezelschap in Limburg?

Help ons dan om onze voorstellingen en activiteiten te realiseren. Word Vriend, Mecenas of Particuliere Coproducent van Toneelgroep Maastricht.

Sinds 1 oktober 2017 is de Vriendenkring van Toneelgroep Maastricht in een volledig nieuw jasje gestoken. De oude vriendenkring, die sinds 1991 bestaat, moest een modernisering ondergaan. De verhouding tussen de kosten en baten voldeed niet meer aan de huidige subsidie-voorwaarden van onze subidiënten. Daarnaast worden er steeds strengere eisen gesteld aan het verwerven van andere inkomsten naast de subsidies.
Gelukkig gaat het heel goed met het gezelschap en kennen we de laatste jaren een sterke stijging van de inkomsten uit kaartverkoop en uitkoopsommen. Maar particuliere steun, zowel moreel als financieel, is ook hard nodig.
Geniet u van onze voorstellingen? Laat uw hart spreken en word ook lid!

U heeft de keuze uit de onderstaande donateurmogelijkheden.

Vrienden van Toneelgroep Maastricht
Als Vriend draagt u bij aan initiatieven om jongeren enthousiast te maken voor theater.  Voor theaterseizoen 2017-2017 zijn dit de Theater in de Klas voorstellingen (voorstellingen op middelbare scholen) en de QReatertocht (een interactieve speurtocht waarbij leerlingen via QR codes kennismaken met alle beroepen binnen een theatergezelschap). De Vrienden worden jaarlijks uitgenodigd voor de seizoenspresentatie en kunnen intekenen voor de vriendenvoorstellingen met inleiding en meet & greet. Vrienden worden vermeld op de website.
€ 100,- per jaar

Mecenassen
Mecenassen dragen direct bij aan de totstandkoming van de voorstellingen. Voor seizoen 2017-1018 is gekozen een schrijfopdracht aan huisschrijver Jibbe Willems. Mecenassen krijgen dezelfde voordelen als de Vrienden en worden daarnaast uitgenodigd voor alle premières en nazit van TgM (2 vrijkaarten). Ook krijgen ze bij elke nieuw geschreven voorstelling een tekstboekje cadeau. De Mecenassen kunnen intekenen voor het jaarlijkse Sponsor- en coproducentendiner. Mecenassen worden vermeld op de website en op een speciaal paneel in de Bordenhal.
€ 1.500,- per jaar

Particuliere Coproducenten
Particuliere Coproducenten tekenen in op specifieke sponsorprojecten. Toneelgroep Maastricht organiseert daartoe jaarlijks het Sponsor- en coproducentendiner, waar het zijn projecten presenteert. Particuliere Coproducenten krijgen maatwerkpakketten aangeboden. Hiervan kunnen bijvoorbeeld openbare repetities deel uitmaken, ontmoetingen met regisseur en spelers, workshops en het uitnodigen van relaties voor de activiteiten van Toneelgroep Maastricht. Particuliere Coproducenten worden vermeld op de website, het speciale sponsorbord in de Bordenhal, in alle uitingen van het door de Coproducenten gesponsorde project (als onderdeel van de credits van de productie) en nader te omschrijven publiciteitsuitingen (meereizende banners e.d.).
Vanaf € 5.000,- per project

ANBI status 
De overheid maakt het aantrekkelijk om te geven aan cultuur. Toneelgroep Maastricht is een Cultureel Algemeen Nut Beogende Instelling (Culturele ANBI). Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen onder voorwaarden in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Het maakt hierbij niet uit of u een gewone gift doet of een periodieke gift, of beide. Ook betekent het dat Toneelgroep Maastricht geen belasting over de gift hoeft te betalen en het geld helemaal besteed kan worden aan de projecten. Bekijk op de website van de belastingdienst alle mogelijkheden en de interessante belastingvoordelen die cultuurdonateurs, zowel privé als bedrijfsmatig, genieten.  We hebben voor u een rekenvoorbeeld gemaakt.
Bekijk hier de ANBI status van Toneelgroep Maastricht (particulieren) en hier de ANBI status van de Steunstichting Toneelgroep Maastricht (bedrijven).

De Vrienden van Toneelgroep Maastricht zijn (op 8-1-2018):
Mevrouw T. Bakker-Jongerius
Marianne Bittremieux
Wilma Boëtius van Emmerloot
Inekey en Thijs Brand
Joke Brouwer en Leo Neus
Dorothée en Michael Brücher
Ton Buykx
Lize en Hans van Dijk
Marlies Driessen
Mevr. W. Van Enckevort
Truus en Sef Erckens
Gemma Gijsen
Dhr. T. Holleboom
Karin Hoevels-Dolmans
Mevr. M. Jacobs en Dhr. G. Stotijn
Els Landerloo en Jan Bardoul
Sjef en Hermine van der Linden
Ted Luijten-Van Mourik en Roel Luijten
Dhr. J. Muysken
Nanny Notten-Vernooy
Mevr. W. Reneman en dhr. R.S. Reneman
Mieke Reijntjens en Ger Driessen
Anja Rühl en John Courtens
Mevr. V. Sonnen en dhr. E. Disch
Mevr. J. Sturmans en dhr. F. Sturmans
Mevr. M. Vaessen
Geeske Verloop en Joris Panhuysen
Thea Wolfs
Piet Zeegers en Marjo Vankan

Hiernaast zijn er 18 Vrienden die anoniem wensen te blijven.

Mecenassen van Toneelgroep Maastricht zijn (op 08-1-18):
Mevr. M. van der Ham-Sips en Dhr. J. van der Ham
Hiernaast zijn er 2 mecenassen die anoniem wensen te blijven.

Word ook Vriend!

U kunt zich aanmelden via dit formulier of neem contact op met Toneelgroep Maastricht via [email protected] / 043-3503040. Het rekeningnummer van Toneelgroep Maastricht is NL08 ABN A044 892 9414 ten name van Stichting Toneelgroep Maastricht, Postbus 3036, 6202 NA Maastricht.

 • La Superba

  try-out
  27 februari 2018
  De Domijnen
  Sittard
  Bestel
 • La Superba

  try-out
  28 februari 2018
  De Domijnen
  Sittard
  Bestel
 • La Superba

  try-out
  02 maart 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • La Superba

  try-out
  03 maart 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • La Superba

  première
  04 maart 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • La Superba

  08 maart 2018
  DeLaMar Theater
  Amsterdam
  Bestel
 • Meer data