Steun Toneelgroep Maastricht

Ben je fan van Toneelgroep Maastricht? Ben je enthousiast over onze voorstellingen, talentontwikkelingsprojecten voor jonge theatermakers en educatieve activiteiten voor jongeren? Hecht je waarde aan de aanwezigheid van een professioneel toneelgezelschap in Limburg?

In 2018 hebben ruim 75.000 bezoekers de voorstellingen van Toneelgroep Maastricht gezien. Het toneelgezelschap onder leiding van Servé Hermans en Michel Sluysmans beleeft daarmee het succesvolste jaar uit zijn geschiedenis en overtreft zo het succes van 2017. Ook in de komende jaren willen we met nieuwe theaterervaringen weer troost, plezier en herkenning bieden. Dat lukt ons niet alleen.

Wil je Toneelgroep Maastricht steunen en helpen in de toekomst mooie voorstellingen te blijven maken? Dan kan je toetreden tot onze Vriendenkring. Als lid van onze vriendenkring vervul je een ambassadeursfunctie binnen jouw eigen netwerk. Zo help je ons onze banden met onze omgeving te verstevigen. In ruil voor een financiële bijdrage, krijg je een inkijkje in ons gezelschap en kan je  deelnemen aan verdiepende activiteiten. 

En dat is precies wat wij willen: mensen samenbrengen, verbinden en via mooie theaterbelevingen bijdragen aan een sterkere maatschappelijke cohesie.

Er zijn verschillende manieren om ons financieel te steunen en toe te treden tot de Vriendenkring van Toneelgroep Maastricht:

Vriend
Door 100 euro te doneren, ben je - met één of twee personen per adres -  een jaar lang Vriend van Toneelgroep Maastricht.
Als dank voor jouw steun krijgt je kans om ons gezelschap van nabij te leren kennen. Twee keer per jaar nodigen we je bij ons uit voor een vriendenavond met verdieping, een inkijkje in de koers van ons gezelschap en de kans om te netwerken. Donateurs staan vermeld op onze website.

Lise en Hans van Dijk: “In vijftien jaar hebben wij geen enkel stuk van Toneelgroep Maastricht gemist. Altijd zijn ze van hoog niveau en steeds weer zetten ze ons aan het denken. Als Vriend en donateur word je uitgenodigd voor de speciale vriendenvoorstellingen met een inleiding en gesprek na afloop. Zo leer je de acteurs en regisseurs langzaam een beetje kennen. Dat maakt voorstellingen extra leuk. Je wordt een soort TGM-expert en ervaart een gevoel van saamhorigheid.”

Mecenas
Door 1.500 euro te doneren ben je, - met één of twee personen per adres – een jaar lang Mecenas van Toneelgroep Maastricht. Als mecenas ontvang je twee vrijkaarten voor de premières van onze voorstellingen. Verder wordt je uitgenodigd voor repetities, eerste lezingen en de tweejaarlijkse vriendenavonden.  Mecenassen staan vermeld op de website.

Jan Smeets: “Als die hard fan steun ik Toneelgroep Maastricht sinds het prille begin. Tegenwoordig ben ik Vriend en mecenas. Ik vind het een genot te ervaren hoe acteurs tekst en emoties verbeelden op toneel. En gun veel meer mensen avonden vol mooie toneelervaringen. Met enkel subsidie redt een toneelgezelschap het niet om grootse producties van het kaliber ‘Pinkpop’ te blijven maken. Ik ben er écht trots op om aan zulke mooie, herkenbare voorstellingen een financiële bijdrage te leveren.”

Particulier coproducent
Vanaf 5.000 euro per jaar sponsor je als particulier coproducent specifieke voorstellingen en projecten enmaakt ze daarmee direct mogelijk.
Voor de particulier coproducent verzorgen wij een maatwerkpakket dat aansluit bij jouw wensen en doelstellingen als persoon of bedrijf. Zo biedt Toneelgroep Maastricht een platform voor originele relatiemarketing. Denk aan het uitnodigen van relaties op openbare repetities, voorstellingen, workshops en meet & greets met regisseurs en spelers. Als particulier coproducent positioneer je je als compagnon van hét toneelgezelschap van Limburg. Jouw naam staat vermeld in credits en publiciteitsuitingen van gesponsorde projecten. Daarnaast vernoemen we alle particulier coproducenten op de website.

Aftrekbaarheid inkomstenbelasting
De Geefwet maakt het financieel aantrekkelijk om Toneelgroep Maastricht te steunen. Toneelgroep Maastricht is een Culturele ANBI. Dankzij de Geefwet mag je giften of donaties aan Cultureel Algemeen Nut Beogende Instellingen voor 125 procent aftrekken van je inkomstenbelasting. Dit voordeel geldt tot een maximum van 5.000 euro per jaar. Toneelgroep Maastricht hoeft geen belasting over de gift te betalen en besteedt het geld volledig aan culturele projecten.
Bekijk op de website van de belastingdienst alle mogelijkheden en de interessante belastingvoordelen die cultuurdonateurs genieten. 
We hebben voor jou ook een rekenvoorbeeld gemaakt.
Bekijk hier de ANBI status van Toneelgroep Maastricht.
Als je een bewijs van de donatie wenst voor de inkomstenbelasting, neem dan (na donatie) contact op met Netty Beckers.

Mocht je een vrije gift of donatie willen doen, dan is dit ons rekeningnummer: NL08ABNA0448929414 (BIC: ABNANL2A) ten name van Stichting Toneelgroep Maastricht.

Lid worden van de Vriendenkring of bent ú onze mecenas?
Je kan je aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected].