Cast bekend zwart water

Maastricht, 3 september 2018

Cast bekend eerste deel thrillertrilogie Toneelgroep Maastricht

Abbie Chalgoum (Passiespelen 2015) en Judith Pol (o.a. Emma en Pinkpop) spelen mee in Zwart water, het eerste deel van de thrillertrilogie van Toneelgroep Maastricht. De regie van de locatievoorstelling is in handen van filmmaker Pieter Kuijpers (o.a. Van God Los en Riphagen). Daarnaast spelen derde- en vierdejaars studenten van Toneelacademie Maastricht mee in de voorstelling: Renee de Graaff, Tim Helderman, Mark Lindeman, Liza Macedo dos Santos, Tarik Moree en Nathalie Roux.

De nieuwe tekst van huisschrijver Frans Pollux draait om een groep losgeslagen jongeren, een verbeelding van een mogelijke voorgeschiedenis van de legendarische Bende van Venlo. Deze soundtrack van de voorstelling wordt live gebracht door singer-songwriter Peter Beeker. De voorstelling speelt op locatie in Emmaus, het voormalige Trappistenklooster in Tegelen en is een coproductie met De Maaspoort Theater & Events.

In Zwart water volgen we het verhaal van David. Na een uit de hand gelopen overval op een campingwinkel wordt hij, ver weg van zijn vrienden en Venlo, in een zorgboerderij geplaatst. Hij maakt een nieuwe start bij een nieuw gezin en ontmoet daar Nina, een jong meisje dat hem begrijpt. Totdat zijn oude vrienden verhaal komen halen en de hel losbreekt. Onder dreiging van geweld moet David kiezen: voor zijn nieuwe leven of voor dat waar hij vandaan komt.

Toneelgroep Maastricht brengt de komende drie jaar een thrillertrilogie op verschillende locaties in Noord-Limburg, met één of meerdere partners uit die stad, met een voor die stad herkenbaar verhaal, gemaakt en gespeeld exclusief voor en in die stad. Het eerste deel van de trilogie, Zwart water, speelt van 29 november t/m 30 december 2018 op locatie in Emmaus, het voormalig Trappistenklooster in Tegelen. De première vindt plaats op zaterdag 1 december 2018.

Lees meer over Zwart water
Kaartverkoop via www.maaspoort.nl.
 

 • Noa Wildschut speelt Beethoven

  22 mei 2019
  Theaters Tilburg
  Tilburg
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  23 mei 2019
  Munttheater
  Weert
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  24 mei 2019
  Theater Speelhuis
  Helmond
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  28 mei 2019
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  29 mei 2019
  Stadsschouwburg Nijmegen
  Nijmegen
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  31 mei 2019
  Leidse Schouwburg
  Leiden
  Tickets
 • Meer data