De Grens in Beeld

Maastricht, 24 april 2017

Beste lezer,

Wellicht was u al op de hoogte van het feit dat wij zijn aangesteld als cultureel intendant van de gemeente Sittard-Geleen. Ons is de vraag gesteld om het thema ‘Paspoort niet nodig’ te vertalen in een aantal culturele uitingen gedurende dit kalenderjaar, die zich moeten afspelen in Sittard-Geleen (NL), Selfkant (D) en Maaseik (B). Ons eerste project is een heel bijzonder project, dat we onder uw aandacht willen brengen, en waarvoor we graag uw hulp en medewerking willen inroepen.

Het jaarthema dwingt ons na te denken over grenzen. Grenzen veranderen en grenzen zijn ook alleen maar grenzen omdat we dat ooit zo hebben afgesproken. Het leek ons een mooi idee om als startschot van ons cultureel intendantschap letterlijk de grens in beeld te brengen, en wel van het oude Land van Gulik dat de 3 eerdergenoemde gemeentes omvat. De landsgrenzen van nu lagen in de 14e eeuw heel anders.

De Grens in Beeld wordt een ‘gesammtkunstwerk’ , onder leiding en coördinatie van de Sittardse topfotograaf Rob Nijpels, voor iedereen die wil of kan fotograferen; dat mag met high-tech camera’s, of gewoon met een mobiele telefoon. We willen zoveel mogelijk mensen op de been brengen om de grens van het land van Gulik zo goed mogelijk in beelden te vatten, en we zouden het geweldig vinden als u mee zou doen.

Uiteindelijk zal dit resulteren in een tentoonstelling in Museum de Domijnen in Sittard, die op 2 juli officieel zal worden geopend. Het zou zomaar een uniek en indrukwekkend kunstwerk kunnen worden, gemaakt voor en door ons allen. De foto’s zouden in de maand mei moeten worden gemaakt.

Mocht u mee willen doen, stuurt u dan svp een email naar [email protected], en dan nemen wij contact met u op.


Met vriendelijke groet,
Servé Hermans & Michel Sluysmans
Artistiek leiders Toneelgroep Maastricht

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Dank uw wel! U bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging.
 • De Limburger Vastelaovendconcerten

  première
  02 februari 2018
  Munttheater
  Weert
  Bestel
 • De Limburger Vastelaovendconcerten

  03 februari 2018
  Theater Heerlen
  Heerlen
  Bestel
 • Drie keer Alaaf!

  03 februari 2018
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Bestel
 • De Limburger Vastelaovendconcerten

  04 februari 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • Drie keer Alaaf!

  04 februari 2018
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Bestel
 • De Limburger Vastelaovendconcerten

  06 februari 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • Meer data