De koning komt naar Maastricht

Maastricht, 30 januari 2018

DE KONING KOMT NAAR MAASTRICHT

King Lear met in de hoofdrol Huub Stapel gaat op zaterdag 6 oktober 2018 in première in de verbouwde Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof. De klassieker van William Shakespeare is een co-productie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof en Senf Theaterpartners. De regie is in handen van artistiek leider Servé Hermans. In het kader van een groots openingsprogramma van de theaterzaal is King Lear maar liefst acht keer te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start op woensdag 31 januari om 10.00 uur.

King Lear
Na de alom bewierookte voorstelling Pinkpop komt Huub Stapel eind 2018 terug naar Maastricht als Koning Lear in een regie van Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Nooit eerder in zijn imposante carrière speelde Huub Stapel een stuk van William Shakespeare, en daarmee heeft hij direct één van de mooiste rollen te pakken. King Lear staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal.

King Lear, een norse oude weduwnaar, besluit zijn koninkrijk te verdelen onder zijn drie dochters. Hij daagt ze uit te bewijzen wie het meest van hem houdt. Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze perverse wedstrijd mee te doen. In de giftige cocktail van woede, chaos en spijt waarin hij vervolgens verzinkt, raakt King Lear zijn dochters, zijn vrienden, zijn land, en uiteindelijk ook zichzelf kwijt. De casting van de overige rollen is nog in volle gang. De voorstelling is van half september tot en met half december te zien in theaters in Nederland en België.

Kaartverkoop Maastricht
King Lear is acht keer te zien in Theater aan het Vrijthof: vrijdag 5 t/m zondag 7 oktober, dinsdag 20 en woensdag 21 november en maandag 10 t/m woensdag 12 december. De kaartverkoop start op woensdag 31 januari om 10.00 uur. Bestel tickets.

Verbouwing theaterzaal Theater aan het Vrijthof
Theater aan het Vrijthof staat aan de vooravond van de verbouwing fase 2. Afgelopen zomer werden alle kleedkamers, sanitaire voorzieningen en het artiestencafé volledig gerenoveerd en vernieuwd. In de zomer van 2018 wordt de grote zaal van Theater aan het Vrijthof verbouwd. Ter verbetering en optimalisering van de akoestiek en de techniek worden zowel het podium als de zaal ingrijpende aanpassingen doorgevoerd. Tevens zullen de stoelen opnieuw worden gestoffeerd. De verbouwing start op 4 juni en zal eind september gereed zijn.

lees meer

 • King Lear

  12 december 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • King Lear

  13 december 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • Zwart Water

  13 december 2018
  Emmaus
  Tegelen
  Bestel
 • King Lear

  14 december 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • Zwart Water

  14 december 2018
  Emmaus
  Tegelen
  Bestel
 • Limburgse Kerst

  15 december 2018
  De Domijnen
  Sittard
  Bestel
 • Meer data