Drie keer Alaaf!

Maastricht, 6 november 2017

Toneelgroep Maastricht speelt mee in carnavalsvoorstelling Rowwen Hèze

De artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans en Michel Sluysmans, spelen mee in de nieuwe voorstelling van Rowwen Hèze. De succesvolle samenwerking tijdens de Limburgse theaterhit Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal krijgt een vervolg in Drie Kier Alaaf!, de nieuwe theatertour van Rowwen Hèze, waarin Hermans en Sluysmans om beurten hun opwachting zullen maken.

Michel Sluysmans: “Toen de vraag kwam van Rowwen Hèze om mee te werken aan Drie Kier Alaaf! hoefden we niet lang na te denken. De samenwerking tijdens Pinkpop was zeer inspirerend en smaakte naar meer. In die voorstelling stond Rowwen Hèze als band in dienst van het theatrale geheel. In Drie Kier Alaaf! draaien we de rollen om en zullen wij als acteurs in dienst staan van hun muzikale verhaal.”

Drie Kier Alaaf!

Drie Kier Alaaf! staat in het teken van carnaval. Voor Rowwen Hèze begon het eigenlijk allemaal 33 jaar geleden met het ludieke protestlied Niks stront niks. Met dit carnavaleske lied kwamen ze op de nationale TV, het feest begon en het hield niet meer op. Al snel bleek de combinatie Rowwen Hèze en carnaval iets te explosief. Sommige liedjes mochten op carnavalsfeesten niet meer gedraaid worden vanwege het te uitbundige karakter en de explosieve uitwerking op het publiek. Na 3x11 jaar laat Rowwen Hèze zich opnieuw inspireren door Limburgs grootste volksfeest. Hoempa en walsen, over humor, troost, honger en dorst. De regie is in handen van Frank Lammers. De première vindt plaats op zaterdag 11 november in Theater aan het Vrijthof te Maastricht, daarna tot en met 9 februari 2018 te zien in de theaters. 

bestel tickets

 • King Lear

  23 oktober 2018
  Goudse Schouwburg
  Gouda
  Bestel
 • King Lear

  24 oktober 2018
  Chassé Theater
  Breda
  Bestel
 • King Lear

  25 oktober 2018
  Schouwburg Amphion
  Doetinchem
  Bestel
 • King Lear

  27 oktober 2018
  Theater Junushoff
  Wageningen
  Bestel
 • King Lear

  30 oktober 2018
  Wilminktheater
  Enschede
  Bestel
 • King Lear

  31 oktober 2018
  De Flint
  Amersfoort
  Bestel
 • Meer data