2e single Het ZUIdEN: Hald mich es vas

Maastricht, 10 november 2015

De Limburgse popband Het ZUIdEN brengt de tweede single Hald mich es vas uit van hun debuutalbum Waar het vlakke land gaat plooien. Het in het dialect gezongen nummer is een cover van Neet oet Lottum geschreven door Frans Pollux. “Een lied waar iedereen troost bij mag vinden”, aldus frontman Servé Hermans. Bij de single is ook een videoclip verschenen.

Het nummer is te horen tijdens de succesvolle toneelvoorstelling Waar het vlakke land gaat plooien van Toneelgroep Maastricht en Het ZUIdEN. De muzikale, poëtische en humoristische roadtrip is nog tot en met 22 november 2015 te zien in theaters in Nederland en België. In Limburg speelt de voorstelling op zaterdag 14 november in Parkstad Limburg Theaters en op vrijdag 20 november in ECI Cultuurfabriek in Roermond. De voorstelling wordt in theaterseizoen 2016/2017 hernomen. 

Het ZUIdEN is een Nederlandstalige/Limburgstalige pop/rock band rondom frontman Servé Hermans, drummer Edwin van der Burgt, gitarist Bruno Ravelingien en pianist Tijn Driessen. De band is een samengestelde groep van Vlaamse en Nederlandse muzikanten. De teksten van Hermans zijn direct en associatief. De muziek bevat een velerlei aan stijlen en is net zo kleurrijk als de band zelf. 

De videoclip van het Hald mich es vas is gemaakt door Björn Frins. De single, evenals het full album, is uitgegeven door HKM, de platenfirma van Hans Kusters.

De cd Waar het vlakke land gaat plooien kost € 15,- (ex. verzendkosten) en is te bestellen een e-mail te sturen naar Toneelgroep Maastricht. De cd en het nummer Hald mich es vas is verkrijgbaar via Spotify en iTunes.

 • Noem het maar liefde

  23 april 2019
  Schouwburg De Kampanje
  Den Helder
  Tickets
 • Loopstation

  23 april 2019
  Stadsschouwburg Utrecht
  Utrecht
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  24 april 2019
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  25 april 2019
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  26 april 2019
  Parktheater Eindhoven
  Eindhoven
  Tickets
 • Loopstation

  30 april 2019
  Toneelhuis - Bourla
  Antwerpen
  Tickets
 • Meer data