2e single Het ZUIdEN: Hald mich es vas

Maastricht, 10 november 2015

De Limburgse popband Het ZUIdEN brengt de tweede single Hald mich es vas uit van hun debuutalbum Waar het vlakke land gaat plooien. Het in het dialect gezongen nummer is een cover van Neet oet Lottum geschreven door Frans Pollux. “Een lied waar iedereen troost bij mag vinden”, aldus frontman Servé Hermans. Bij de single is ook een videoclip verschenen.

Het nummer is te horen tijdens de succesvolle toneelvoorstelling Waar het vlakke land gaat plooien van Toneelgroep Maastricht en Het ZUIdEN. De muzikale, poëtische en humoristische roadtrip is nog tot en met 22 november 2015 te zien in theaters in Nederland en België. In Limburg speelt de voorstelling op zaterdag 14 november in Parkstad Limburg Theaters en op vrijdag 20 november in ECI Cultuurfabriek in Roermond. De voorstelling wordt in theaterseizoen 2016/2017 hernomen. 

Het ZUIdEN is een Nederlandstalige/Limburgstalige pop/rock band rondom frontman Servé Hermans, drummer Edwin van der Burgt, gitarist Bruno Ravelingien en pianist Tijn Driessen. De band is een samengestelde groep van Vlaamse en Nederlandse muzikanten. De teksten van Hermans zijn direct en associatief. De muziek bevat een velerlei aan stijlen en is net zo kleurrijk als de band zelf. 

De videoclip van het Hald mich es vas is gemaakt door Björn Frins. De single, evenals het full album, is uitgegeven door HKM, de platenfirma van Hans Kusters.

De cd Waar het vlakke land gaat plooien kost € 15,- (ex. verzendkosten) en is te bestellen een e-mail te sturen naar Toneelgroep Maastricht. De cd en het nummer Hald mich es vas is verkrijgbaar via Spotify en iTunes.

 • Romeo & Julia

  23 augustus 2019
  Festivalplein
  Heerlen
  Tickets
 • Opening Buitenring

  01 september 2019
  Nabij Turboverkeersplein
  Nuth
  Tickets
 • Peachez

  try-out
  25 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  try-out
  26 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  try-out
  27 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  première
  28 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data