Ich bau dir ein Schloss groot succes in de Bordenhal

Maastricht, 5 december 2017

Uit een enquête onder de bezoekers van Ich bau dir ein Schloss blijkt dat deze enorm hoog gewaardeerd wordt. Het gemiddelde rapportcijfer is een 9!

Men is vooral zeer enthousiast over het spel en de thematiek van Ich bau dir ein Schloss. Ich bau dir ein Schloss is een voorstelling over een succesvolle architecte die terug keert naar haar geboortestreek. Daar wacht haar een droomopdracht. Ze is gevraagd in tijden van krimp de streek opnieuw te helpen uitvinden en opbouwen. Verrijkt door haar jarenlange afwezigheid ontwikkelt ze een masterplan dat haar geboortegrond de toekomst in moet loodsen. De tekst is geschreven door actrice Mieneke Bakker en journalist Wiel Beijer. De voorstelling is geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans.

Een greep uit de publieksreacties:
“De voorstelling vond ik ontroerend, het thema herkenbaar en de voortreffelijke weergave door Mieneke Bakker”
“Prachtig spel van Mieneke over een nog steeds actueel thema: weerstand tegen verandering. En dat zonder verbittering of boosheid, maar met een glimlach, kijkend naar nieuwe kansen.”
“Voorstelling fantastisch.”
“Krachtige monologen van vrouwen die vertellen over de tijd van de “koel” door Mieneke, herkenbaar mijnjargon.”
“Een prachtige op verleden en actualiteit gericht”
“De voorstelling kwam indringend binnen. Als je zelf als Parkstedeling dit verleden hebt ervaren is de confrontatie ermee op deze wijze niet alleen zeer herkenbaar, maar ook emotionerend.”

Niet alleen het publiek is enthousiast over de voorstelling. De pers schrijft ook goed. NRC, Limburger en Volkskrant waarderen de voorstelling met 4 (van 5) sterren.

Hier leest u alle reacties van de bezoekers.

De voorstelling is nog te zien tot en met zondag 17 december. Een aantal avonden is bijna uitverkocht. Bestel snel de laatste kaarten via de speellijst.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Dank uw wel! U bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging.
 • King Lear

  16 november 2018
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Bestel
 • King Lear

  17 november 2018
  Stadsschouwburg Groningen
  Groningen
  Bestel
 • King Lear

  20 november 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • King Lear

  21 november 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • King Lear

  22 november 2018
  Theater aan de Schie
  Schiedam
  Bestel
 • King Lear

  23 november 2018
  Theater De Veste
  Delft
  Bestel
 • Meer data