Nominatie voor De Advocaat

Maastricht, 3 november 2017

De toneelschrijvers Rik van den Bos, Freek Mariënen en Ilja Leonard Pfeijffer zijn genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2017. Deze jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandstalige toneeltekst van het afgelopen seizoen bedraagt € 10.000. De teksten waarop de jury haar keuze liet vallen zijn: Find me a boring stone (Rik van den Bos), De schaar van de tsaar (Freek Mariën) en De advocaat (Ilja Leonard Pfeijffer). Onze theatervoorstelling De Advocaat ging op 5 maart 2017 in première in een regie van Michel Sluysmans en met Porgy Franssen in de rol van Bram Moszkowizc. 

Uitreiking
De laureaat wordt bekendgemaakt op woensdagavond 6 december in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Op deze Vlaams-Nederlandse avond zullen de genomineerde teksten centraal staan door middel van interviews met de auteurs, korte voorstellingen en muziek. De presentator is Freek Vielen, toneelschrijver en winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014.

Jury 2017
De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs bestaat uit Nico Boon (acteur, schrijver, theatermaker), Nanette Edens (acteur) en Peter Anthonissen (dramaturg, docent). Cecile Brommer (dramaturg) is secretaris.

Over de Taalunie Toneelschrijfprijs
De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. In 2016 kreeg de Nederlandse toneelschrijver Magne van den Berg de Taalunie Toneelschrijfprijs voor haar stuk Ik speel geen Medea. Voor de uitreiking werkt de Taalunie samen met de Brakke Grond. De prijs wordt financieel ondersteund door SABAM for Culture en Stichting Lira.

Momenteel zijn we op tournee met een andere tekst van Ilja Leonard Pfeijffer: de voorstelling Brieven uit Genua. Vanaf maart 2018 brengen we Pfeijffer's  succesvolle roman La Superba op de planken. We zijn trots op de nominatie voor Ilja!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Dank uw wel! U bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging.
 • De Limburger Vastelaovendconcerten

  première
  02 februari 2018
  Munttheater
  Weert
  Bestel
 • De Limburger Vastelaovendconcerten

  03 februari 2018
  Theater Heerlen
  Heerlen
  Bestel
 • Drie keer Alaaf!

  03 februari 2018
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Bestel
 • De Limburger Vastelaovendconcerten

  04 februari 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • Drie keer Alaaf!

  04 februari 2018
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Bestel
 • De Limburger Vastelaovendconcerten

  06 februari 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • Meer data