nieuwe repetitieruimte TgM

Maastricht, 26 mei 2016

Mieke Damsma opent nieuwe repetitieruimte Toneelgroep Maastricht

Op woensdag 25 mei 2016 is de nieuwe repetitieruimte van Toneelgroep Maastricht in het LAB gebouw aan de Lage Frontweg in Maastricht geopend door Mieke Damsma, wethouder Cultuur van de Gemeente Maastricht. Het LAB gebouw was tot voor kort de werkplaats van Rubber Resources dat vanwege de aanleg van het nieuwe Noorderbrugtracé is verhuisd naar de Beatrixhaven. De Gemeente Maastricht heeft het LAB gebouw een nieuwe bestemming gegeven als locatie voor diverse creatieve, culturele en ambachtelijke bedrijven.

Toneelgroep Maastricht betrekt het grootste deel van de begane grond van het LAB gebouw. Naast de repetitieruimtes zijn er diverse opslagruimtes voor kostuums, rekwisieten en decor en een werkplaats voor decorbouw. Functies die eerst over de stad verspreid waren, en nu allemaal in het LAB gebouw zijn ondergebracht. Het toneelgezelschap stelt de repetitieruimte ook open voor andere culturele gezelschappen uit Maastricht. Theater de Bordenhal op het Plein 1992, het andere industriële pand van Toneelgroep Maastricht, blijft de plaats waar de toneeluitvoeringen worden gegeven.

Na de officiële opening speelde Stichting Stagemans een fragment uit hun voorstelling Briefopbrengers en konden de genodigden deelnemen aan het afstudeerproject van Tim De Paepe #1 Hollow. In de repetitieruimte was een foto-expositie te zien van alle eerdere repetitieruimtes die het gezelschap in zijn bijna veertig jarige bestaan heeft gebruikt

 • Noem het maar liefde

  23 april 2019
  Schouwburg De Kampanje
  Den Helder
  Tickets
 • Loopstation

  23 april 2019
  Stadsschouwburg Utrecht
  Utrecht
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  24 april 2019
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  25 april 2019
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  26 april 2019
  Parktheater Eindhoven
  Eindhoven
  Tickets
 • Loopstation

  30 april 2019
  Toneelhuis - Bourla
  Antwerpen
  Tickets
 • Meer data