Pfeijffer, Willems en Pollux huisschrijvers

Maastricht, 22 december 2015

Ilja Leonard Pfeijffer, Jibbe Willems en Frans Pollux verbinden zich met ingang van het nieuwe Kunstenplan (2017-2020) als huisschrijvers aan Toneelgroep Maastricht. De auteurs zijn door artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans uitgenodigd om gedurende vier jaar stukken te bewerken, te vertalen of in opdracht nieuw te schrijven. Hiermee geeft het gezelschap de komende jaren veel ruimte aan nieuwe Nederlandse teksten.

Ilja Leonard Pfeijffer zal één stuk per jaar schrijven, te beginnen in 2017 met De advocaat, een modern koningsdrama over de opkomst en zelfverkozen ondergang van een Maastrichtse strafrechtadvocaat, geregisseerd door Michel Sluysmans. Eerder schreef Pfeijffer, woonachtig in Genua, toneelteksten voor Sluysmans’ oude gezelschap Annette Speelt.

Jibbe Willems was al veelvuldig werkzaam voor Toneelgroep Maastricht. Zijn stuk Waar het vlakke land gaat plooien werd dit jaar genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Willems zal ieder jaar een nieuwe tekst leveren en daarnaast een Shakespeare-stuk vertalen dat zal worden gespeeld in het Openluchttheater Valkenburg. In 2017 vertaalt hij Macbeth.

De Limburgse schrijver/muzikant/journalist Frans Pollux zal zich 3 achtereenvolgende jaren richten op stadsproject onder de overkoepelende werktitel De Trilogie van Limburg. Vanaf 2017 zal Toneelgroep Maastricht zich met de komedies van Pollux elke maand december verhouden tot een kwestie die achtereenvolgens speelt in de regio Noord-Limburg (Venlo), Midden-Limburg (Roermond) en de Oostelijke Mijnstreek (Heerlen) speelt. In 2020 zal De Trilogie van Limburg worden gepresenteerd in de hoofdstad Maastricht.

Informatie voor pers: kijk hier voor persbericht en foto's.
Klik hier voor het artikel van Ruud Maas in Dagblad De Limburger (22-12-2015)

 • Peachez

  17 oktober 2019
  Theater Junushoff
  Wageningen
  Tickets
 • Peachez

  18 oktober 2019
  Podium Hoge Woerd
  De Meern
  Tickets
 • Peachez

  19 oktober 2019
  De Maaspoort
  Venlo
  Tickets
 • De laatste getuigen

  try-out
  23 oktober 2019
  De Domijnen
  Sittard
  Tickets
 • Peachez

  23 oktober 2019
  Toneelschuur
  Haarlem
  Tickets
 • De laatste getuigen

  première
  24 oktober 2019
  De Domijnen
  Sittard
  Tickets
 • Meer data