Pfeijffer, Willems en Pollux huisschrijvers

Maastricht, 22 december 2015

Ilja Leonard Pfeijffer, Jibbe Willems en Frans Pollux verbinden zich met ingang van het nieuwe Kunstenplan (2017-2020) als huisschrijvers aan Toneelgroep Maastricht. De auteurs zijn door artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans uitgenodigd om gedurende vier jaar stukken te bewerken, te vertalen of in opdracht nieuw te schrijven. Hiermee geeft het gezelschap de komende jaren veel ruimte aan nieuwe Nederlandse teksten.

Ilja Leonard Pfeijffer zal één stuk per jaar schrijven, te beginnen in 2017 met De advocaat, een modern koningsdrama over de opkomst en zelfverkozen ondergang van een Maastrichtse strafrechtadvocaat, geregisseerd door Michel Sluysmans. Eerder schreef Pfeijffer, woonachtig in Genua, toneelteksten voor Sluysmans’ oude gezelschap Annette Speelt.

Jibbe Willems was al veelvuldig werkzaam voor Toneelgroep Maastricht. Zijn stuk Waar het vlakke land gaat plooien werd dit jaar genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Willems zal ieder jaar een nieuwe tekst leveren en daarnaast een Shakespeare-stuk vertalen dat zal worden gespeeld in het Openluchttheater Valkenburg. In 2017 vertaalt hij Macbeth.

De Limburgse schrijver/muzikant/journalist Frans Pollux zal zich 3 achtereenvolgende jaren richten op stadsproject onder de overkoepelende werktitel De Trilogie van Limburg. Vanaf 2017 zal Toneelgroep Maastricht zich met de komedies van Pollux elke maand december verhouden tot een kwestie die achtereenvolgens speelt in de regio Noord-Limburg (Venlo), Midden-Limburg (Roermond) en de Oostelijke Mijnstreek (Heerlen) speelt. In 2020 zal De Trilogie van Limburg worden gepresenteerd in de hoofdstad Maastricht.

Informatie voor pers: kijk hier voor persbericht en foto's.
Klik hier voor het artikel van Ruud Maas in Dagblad De Limburger (22-12-2015)

 • Romeo & Julia

  23 augustus 2019
  Festivalplein
  Heerlen
  Tickets
 • Opening Buitenring

  01 september 2019
  Nabij Turboverkeersplein
  Nuth
  Tickets
 • Peachez

  try-out
  25 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  try-out
  26 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  try-out
  27 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  première
  28 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data