Pinkpop groot succes voor Toneelgroep Maastricht

Maastricht,5 juli 2017

Voor de theatervoorstelling Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal van Toneelgroep Maastricht zijn in totaal een kleine 30.000 kaarten verkocht. De cast, met o.a. Huub Stapel, Henriëtte Tol en Rowwen Hèze, werd overspoeld met honderden enthousiaste en ontroerende reacties

Servé Hermans, artistiek leider en regisseur van Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal: “We zijn ongelofelijk trots. Niet alleen in Limburg, maar ook in de rest van Nederland is de voorstelling een succes. Iedere avond zit er een nieuw theaterpubliek in de zaal. Mensen die vaker naar het festival of naar Rowwen Hèze gaan, komen nu voor de eerste keer in hun leven naar een toneelvoorstelling. Na afloop roepen ze hun vrienden, familie en collega’s op om er ook naar toe te gaan. Geweldig om te zien dat deze voorstelling zoveel mensen aanspreekt.”

Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal, geschreven door Frans Pollux en Jibbe Willems, vertelt het verhaal over een man (Huub Stapel) bij wie de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd. Aan de hand van flashbacks komt zijn jeugd, waarin zijn beste vriend, een jeugdliefde en het wereldberoemde festival Pinkpop een grote rol speelden, weer tot leven. Op grote videoschermen zijn beelden uit de historie van Limburg en Pinkpop te zien. Rowwen Hèze schreef speciaal voor de voorstelling nieuwe muziek die zij live op het podium uitvoeren.

NRC **** / Telegraaf **** / Trouw **** / Theaterkrant ***** / Volkskrant *** / Limburger ****

Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal ging op 8 april 2017 in première in Theater de Maaspoort in Venlo en werd mede mogelijk gemaakt door de steun van Jan Smeets en Buro Pinkpop, Rowwen Hèze, Parkstad Limburg Theaters, De Maaspoort en mediapartners L1 & De Limburger. Er werden in totaal 46 voorstellingen gespeeld in 26 theaters in Nederland.

 • Brieven uit Genua

  21 oktober 2017
  Schouwburg Kunstmin
  Dordrecht
  Bestel
 • Brieven uit Genua

  24 oktober 2017
  Goudse Schouwburg
  Gouda
  Bestel
 • Brieven uit Genua

  25 oktober 2017
  Stadsschouwburg De Harmonie
  Leeuwarden
  Bestel
 • Brieven uit Genua

  26 oktober 2017
  Het Klooster
  Woerden
  Bestel
 • Brieven uit Genua

  27 oktober 2017
  TAQA Theater De Vest
  Alkmaar
  Bestel
 • Brieven uit Genua

  28 oktober 2017
  De Lieve Vrouw
  Amersfoort
  Bestel
 • Meer data