Saaiste schoolreis verovert Limburg

Sittard - Maastricht, 29 januari 2018

Saaiste schoolreis verovert Limburg

Het Laagland en Toneelgroep Maastricht nemen middelbare scholieren mee op een verhitte roadtrip over onzekerheid en vertrouwen

Vanaf deze week start de tournee van klassenvoorstelling De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum langs bijna 80 schoolklassen in het voortgezet onderwijs in Limburg. De voorstelling gaat over drie jongeren, die een spannende roadtrip door The American Midwest maken. De tekst is van Frans Pollux en de regie van Annelies van Wieringen. Toneelgroep Maastricht en Het Laagland bouwen met deze nieuwe klassenvoorstelling verder aan een bijzonder partnerschap en maken vanaf 2017 hun jongerenvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs in gezamenlijkheid. Deze worden door heel Limburg en Vlaanderen op scholen gespeeld. Alle speeldata in het huidige schooljaar zijn uitverkocht. Vanaf oktober 2018 zijn er weer speeldata beschikbaar voor middelbare scholen. 

De acteurs Kiki van Aubel en Bart Bijnens spelen dicht op de huid van de scholieren en maken direct contact met de scholieren. De voorstelling gaat over actuele onderwerpen, zoals vertrouwen, hokjesdenken, vriendschap en je openstellen voor anderen. Mara, 14 jaar: “Het was een hele leuke voorstelling en je ging er helemaal in mee en op het einde dacht ik pas ‘Hé, het had echt een diepe betekenis’.” Na de voorstelling gaan de acteurs in gesprek met de leerlingen, waarbij dieper ingegaan wordt op de thematiek en de ervaringen van de leerlingen. Zowel de voorstelling als het nagesprek vallen binnen één lesuur.

De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum
De klassenvoorstelling gaat over drie jongeren die een spannende road trip maken door The American Midwest. Eén van hen verdwijnt op mysterieuze wijze. De twee anderen zijn de laatste die hem hebben gezien. Nog altijd knarst het stof van destijds tussen hun tanden. Want wat gebeurde er precies? Hoe goed kun je een ander kennen? En: hoeveel durf je van jezelf te laten zien? De voorstelling is geschikt voor alle leerlingen vanaf de tweede klas van het middelbaar onderwijs en voor alle onderwijstypen. Mustafa, 16 jaar: “Het mooie is dat één verhaal twee verhalen worden. De betekenis van het verhaal wordt daardoor dieper, ik denk daardoor: wat kan ik leren van dit verhaal. Iedereen heeft van binnen een kwetsbare kant. Wees rijk in je hart. Dat vertelt deze voorstelling mij.”
Na schoolvoorstelling ‘Dream On’, die voor meer dan 2.500 middelbare scholieren speelde, is dit een volwaardige coproductie van Het Laagland en Toneelgroep Maastricht.

 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  22 februari 2019
  Munttheater
  Weert
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  23 februari 2019
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  24 februari 2019
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  26 februari 2019
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  27 februari 2019
  De Maaspoort
  Venlo
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  28 februari 2019
  De Hanenhof
  Geleen
  Tickets
 • Meer data