Peter Beeker brengt soundtrack Zwart water uit

Maastricht, 26 november 2018

Peter Beeker brengt soundtrack Zwart water uit

Op zaterdag 1 december 2018 verschijnt de soundtrack Zwart Water van singer-songwriter Peter Beeker op Spotify. Beeker heeft de zes nummers geschreven voor de gelijknamige toneelthriller Zwart water, een coproductie van Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort Theater & Events. Hij speelt de nummers live tijdens de locatievoorstellingen die van 29 november tot en met 30 december zijn te zien zijn in Emmaus, het voormalig Trappistenklooster in Tegelen. Van het nummer Tijgers verschijnt vandaag de videoclip die te zien is op www.peterbeeker.nl.

De locatievoorstelling Zwart water, in een regie van filmmaker Pieter Kuijpers, is geschreven door huisschrijver Frans Pollux. De voorstelling is een fictieve voorgeschiedenis op de Bende van Venlo en gaat over een groep losgeslagen jongeren. Zwart water is het theaterdebuut van Kuijpers, die 15 jaar geleden zijn filmdebuut maakte met Van God Los, de Nederlandse succesfilm over ‘De Bende van Venlo’. In alle voorstellingen van Toneelgroep Maastricht speelt muziek een grote rol. Kuijpers en Pollux hebben aan de Venlose singer songwriter Peter Beeker gevraagd om de muziek te verzorgen tijdens de voorstelling.

Beeker werd geboren op een steenworp afstand van het Zwart Water, een onpeilbare plas vol geheimen, die hem twintig jaar geleden al aanzette tot het schijven van het gelijknamige nummer. Het staat op het debuutalbum van zijn band Ongenode Gaste. Peter Beeker over zijn samenwerking met Toneelgroep Maastricht: “Tijdens de eerste repetitie werd bekend dat de naam van de toneelthriller was veranderd in Zwart water. Een bizar toeval. ‘Oké, dacht ik, die song heb ik alvast in de pocket’. Het nummer past naadloos in het stuk. Alle andere nummers heb ik speciaal voor het toneelstuk geschreven.”

In de videoclip van Tijgers spelen acteurs Mark Lindeman en Renee de Graaff, die beide te zien zijn in de toneelthriller Zwart water. De soundtrack Zwart Water is vanaf 1 december 2018 gratis te downloaden op www.peterbeeker.nl en te beluisteren op Spotify en andere digitale streamingkanalen.

Zwart water gaat zaterdag 1 december 2018 in première. 

foto Peter Beeker: Richard Stark

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Tof! U bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging.
 • Peachez

  21 november 2019
  Theater aan het Spui
  Den Haag
  Tickets
 • Peachez

  23 november 2019
  Theater Rotterdam
  Rotterdam
  Tickets
 • De laatste getuigen

  24 november 2019
  Munttheater
  Weert
  Tickets
 • Peachez

  26 november 2019
  Theater Ins Blau
  Leiden
  Tickets
 • Peachez

  27 november 2019
  De Kring Roosendaal
  Roosendaal
  Tickets
 • Peachez

  28 november 2019
  Parktheater Eindhoven
  Eindhoven
  Tickets
 • Meer data