Peter Beeker brengt soundtrack Zwart water uit

Maastricht, 26 november 2018

Peter Beeker brengt soundtrack Zwart water uit

Op zaterdag 1 december 2018 verschijnt de soundtrack Zwart Water van singer-songwriter Peter Beeker op Spotify. Beeker heeft de zes nummers geschreven voor de gelijknamige toneelthriller Zwart water, een coproductie van Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort Theater & Events. Hij speelt de nummers live tijdens de locatievoorstellingen die van 29 november tot en met 30 december zijn te zien zijn in Emmaus, het voormalig Trappistenklooster in Tegelen. Van het nummer Tijgers verschijnt vandaag de videoclip die te zien is op www.peterbeeker.nl.

De locatievoorstelling Zwart water, in een regie van filmmaker Pieter Kuijpers, is geschreven door huisschrijver Frans Pollux. De voorstelling is een fictieve voorgeschiedenis op de Bende van Venlo en gaat over een groep losgeslagen jongeren. Zwart water is het theaterdebuut van Kuijpers, die 15 jaar geleden zijn filmdebuut maakte met Van God Los, de Nederlandse succesfilm over ‘De Bende van Venlo’. In alle voorstellingen van Toneelgroep Maastricht speelt muziek een grote rol. Kuijpers en Pollux hebben aan de Venlose singer songwriter Peter Beeker gevraagd om de muziek te verzorgen tijdens de voorstelling.

Beeker werd geboren op een steenworp afstand van het Zwart Water, een onpeilbare plas vol geheimen, die hem twintig jaar geleden al aanzette tot het schijven van het gelijknamige nummer. Het staat op het debuutalbum van zijn band Ongenode Gaste. Peter Beeker over zijn samenwerking met Toneelgroep Maastricht: “Tijdens de eerste repetitie werd bekend dat de naam van de toneelthriller was veranderd in Zwart water. Een bizar toeval. ‘Oké, dacht ik, die song heb ik alvast in de pocket’. Het nummer past naadloos in het stuk. Alle andere nummers heb ik speciaal voor het toneelstuk geschreven.”

In de videoclip van Tijgers spelen acteurs Mark Lindeman en Renee de Graaff, die beide te zien zijn in de toneelthriller Zwart water. De soundtrack Zwart Water is vanaf 1 december 2018 gratis te downloaden op www.peterbeeker.nl en te beluisteren op Spotify en andere digitale streamingkanalen.

Zwart water gaat zaterdag 1 december in première. Tickets

foto Peter Beeker: Richard Stark

 • Noem het maar liefde

  23 april 2019
  Schouwburg De Kampanje
  Den Helder
  Tickets
 • Loopstation

  23 april 2019
  Stadsschouwburg Utrecht
  Utrecht
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  24 april 2019
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  25 april 2019
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  26 april 2019
  Parktheater Eindhoven
  Eindhoven
  Tickets
 • Loopstation

  30 april 2019
  Toneelhuis - Bourla
  Antwerpen
  Tickets
 • Meer data