Start kaartverkoop The Great Gatsby

Maastricht, 24 april 2019

Vandaag gaat de kaartverkoop van start van The Great Gatsby in vier Limburgse schouwburgen:

Theater aan het Vrijthof, Maastricht
vrijdag 28 februari 2020 (try-out) tickets
zaterdag 29 februari 2020 (première) tickets
zondag 1 maart 2020 tickets
dinsdag 19 mei 2020 tickets

Parkstad Limburg Theaters, Kerkrade & Heerlen
donderdag 2 april 2020, Theater Kerkrade tickets
vrijdag 3 april 2020, Theater Kerkrade tickets
zondag 31 mei 2020, Theater Heerlen tickets
maandag 1 juni 2020, Theater Heerlen tickets (matinee)

Schouwburg De Domijnen, Sittard
vrijdag 10 april 2020 tickets
zaterdag 11 april 2020 tickets

Munttheater, Weert
woensdag 15 april 2020, tickets

Theater De Maaspoort, Venlo
zaterdag 29 maart 2020 (ticketverkoop start later dit voorjaar)

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. De regie is in handen van Servé Hermans. De première vindt plaats op zaterdag 29 februari 2020 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De voorstelling is van 14 februari t/m 1 juni 2020 te zien in de theaters in Nederland en België. De kaartverkoop in het land start later dit voorjaar.

Jeroen van Koningsbrugge
Jeroen van Koningsbrugge is een multi-talent - acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator - en bekend van diverse films, series en tv-programma’s. Regisseur Servé Hermans: “Jay Gatsby is op zijn uitbundige feesten een ongrijpbare figuur. Je voelt zijn aanwezigheid altijd. Om dat personage tot leven te laten komen, moet je beschikken over een acteur die altijd het middelpunt is. Jeroen neemt dat van nature mee in zijn spel. Hij kan zich opstellen als dienstbare acteur, maar door de kracht van zijn spel, zijn gloedvolle persoonlijkheid en zijn perfecte timing, verlies je hem nooit uit het oog.”

Regie Servé Hermans
In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven. Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals PinkpopLa Superba en King Lear. De teksten van deze voorstellingen werden bewerkt of geschreven door Jibbe Willems.

The Great Gatsby
Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

Co-rpoductie
The Great Gatsby is een co-productie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof, Parkstad Limburg Theaters, De Domijnen en Senf Theaterpartners. De première vindt plaats op zaterdag 29 februari 2020 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

Affichebeeld The Great Gatsby met Jeroen van Koningsbrugge. Foto: Stephan Vanfleteren.