Theaterseizoen '17-'18

Maastricht, 25 april 2017
 

Toneelgroep Maastricht presenteert in theaterseizoen 2017-2018 twee producties die gebaseerd zijn op succesvolle romans van huisschrijver Ilja Leonard Pfeijffer. De hoofdrollen in de grote zaalproductie La Superba zijn voor Wim Opbrouck en Angela Schijf. In de kleine zaalproductie Brieven uit Genua zijn artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans voor het eerst samen te zien.

La Superba
Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen de hoofdrollen in La Superba, Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua uit 2013. Jibbe Willems bewerkt Pfeijffers veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. Verrijkt met veel live-muziek. Servé Hermans verzorgt de regie.
Servé Hermans over La Superba: “De wereld staat in brand en daar moeten wij ons toe verhouden. Na twee seizoenen te hebben gewerkt op onze geboortegrond Limburg gebruiken we dit jaar de Italiaanse havenplaats Genua als ons venster op de wereld. Een stad waar de hele wereld op bezoek komt op zoek naar een beter leven." 
Lees het artikel in De Limburger over La Superba en Angela Schijf.

Brieven uit Genua
Servé Hermans en Michel Sluysmans delen samen het toneel in Brieven uit Genua, een theaterbewerking van Pfeijffers in 2016 verschenen gelijknamige autobiografie. Ze worden muzikaal bijgestaan door sopraan Lies Verholle, die aria’s ten gehore brengt van Monteverdi, Puccini en Arditi. De regie is in handen van Michel Sluysmans.
Michel Sluysmans: “Komend seizoen zal een ode zijn aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde. In een tijd die onvoorspelbaar is en waarin zekerheden nooit vanzelfsprekend zijn, menen wij dat het onze taak is om verhalen te vertellen waarin we laten zien hoe sterk en mooi de mens is als hij durft te dromen.”

Ich bau dir ein Schloss
Ook in de eigen stad en regio toont Toneelgroep Maastricht de kracht van de verbeelding. Actrice Mieneke Bakker en journalist Wiel Beijer zijn beiden afkomstig uit de vroegere Oostelijke Mijnstreek, en hebben hun geboortegrond zien veranderen van economisch hart naar krimpregio. Samen schreven ze Ich bau dir ein Schloss, waarin ze eigen observaties en die van anderen, van vroeger en van nu, samenvoegen.

Talent Lab TgM-Via Zuid 
Toneelgroep Maastricht maakt zich opnieuw verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwste generatie podiumkunstenaars in het project Talent Lab TgM-Via Zuid. In nauwe samenwerking met het Limburgse productiehuis VIA ZUID wordt er jaarlijks een werkplaats ingericht waar zeven talenten zich door elkaar kunnen laten inspireren en met elkaar kunnen werken. Gedurende één maand transformeert Toneelgroep Maastricht de Bordenhal in een laboratorium waar acteurs, dansers, muzikanten, vormgevers, performers, choreografen en regisseurs gezamenlijk werken aan een interdisciplinaire presentatie van hun kunnen.

Co-producties
et als voorgaande jaren werkt Toneelgroep Maastricht samen met gewaardeerde partners uit zijn directe omgeving: o.a. Musica Sacra, Cultura Nova, de philharmonie zuidnederland, Het Laagland, Via Zuid en de Heiligdomsvaart.

Seizoensbrochure
De seizoensbrochure ’17-’18 verschijnt 20 mei 2017 en de voorstellingen staan vanaf dan ook online op de website. Bekijk hier de brochure online. Wilt u de brochure thuis ontvangen? Stuurt u dan een e-mailtje naar [email protected].

 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  22 februari 2019
  Munttheater
  Weert
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  23 februari 2019
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  24 februari 2019
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  26 februari 2019
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  27 februari 2019
  De Maaspoort
  Venlo
  Tickets
 • Limburger Vastelaovend concerten 2019

  28 februari 2019
  De Hanenhof
  Geleen
  Tickets
 • Meer data