Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID presenteren Talent Lab

Maastricht, 10 oktober 2017

Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID presenteren Talent Lab

De komende seizoenen werken Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID samen met de nieuwste generatie podiumkunstenaars, in een geheel nieuwe vorm en aanpak van talentontwikkeling: Talent Lab. Vanaf 9 oktober 2017 zijn zeven jonge talenten met elkaar aan de slag om een interdisciplinaire presentatie voor hun eigen generatie te maken.  Deze allereerste samenwerking tussen de zeven podiumkunstenaars is een spannende ontdekkingstocht. Kom kijken naar de presentaties op zaterdag 4 en zondag 5 november in de Bordenhal in Maastricht.

Voor deze eerste editie van Talent Lab werken een hele maand intensief samen: Audrey Apers, Lola Bogaert, Maria Dominguez Peréz, Eefke Linssen, Tim Scheffer, Stijn Vervoort en Marie van Vollenhoven. Ze worden begeleid door Paul Slangen (dramaturg Toneelgroep Maastricht) en Saartje Hoogland (creatief producent VIA ZUID).

Jackie Smeets, artistiek directeur VIA ZUID: “Jaarlijks selecteren we zeven talenten op het gebied van spel, dans, muziek, vormgeving, performance, choreografie, regie en productie. Het is hartstikke inspirerend om te zien hoe ze op elkaar reageren, hoe ze elkaar persoonlijk en professioneel beter leren kennen. Uiteindelijk mondt dat uit in presentaties in de Bordenhal. Elkaars technieken en methodes gaan deze maand in een blender. Alles moet daarin samensmelten tot een nieuwe, authentieke voorstelling, spannend en nieuw voor makers én publiek.” 

Oscar Wibaut, algemeen directeur Toneelgroep Maastricht: “In het verleden richtten we ons in het kader van talentontwikkeling op één talent. Maar daarmee sloten we de aandacht voor meerdere talenten uit. Dat vonden we te weinig. Het talent van nu is essentieel voor de ontwikkeling van de podiumkunsten in de toekomst. Het is ons gelukt om één keer per jaar maar liefst zeven talenten een kans te geven. Ze worden begeleid door zowel het artistieke team als door de medewerkers achter de schermen. Bovendien worden ze nu door elkaar geïnspireerd. Wij zijn heel benieuwd naar het eindresultaat.”

 • Jungfrau

  20 oktober 2020
  CC 't Schaliken
  Herentals (België)
  Tickets
 • Jungfrau

  21 oktober 2020
  CC Nova
  Wetteren (België)
  Tickets
 • Jungfrau

  21 oktober 2020
  CC Nova
  Wetteren (België)
  Tickets
 • Peachez

  22 oktober 2020
  Theater De Lievekamp
  Oss
  Tickets
 • Jungfrau

  22 oktober 2020
  Cultuurcentrum Ter Vesten
  Beveren (België)
  Tickets
 • Peachez

  22 oktober 2020
  Theater De Lievekamp
  Oss
  Tickets
 • Meer data