Toneelgroep Maastricht presenteert seizoen 2018-2019

Maastricht, 3 mei 2018

Toneelgroep Maastricht presenteert in theaterseizoen 2018-2019 vier toneelproducties. In het voorjaar 2019 vindt de première plaats van de gloednieuwe theatertekst Noem het maar liefde van Ilja Leonard Pfeijffer. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een regie van artistiek leider Michel Sluysmans. In december 2018 maakt filmmaker Pieter Kuijpers (o.a. Van God Los, Riphagen) zijn debuut als theaterregisseur met het eerste deel van een jaarlijks terugkerende thrillertrilogie.

Het gezelschap maakte eerder al bekend dat in het najaar 2018 King Lear met o.a. Huub Stapel en Wilfried de Jong in première gaat. Tijdens Cultura Nova 2018 is de locatieproductie Emma te zien. Deze twee laatste producties worden geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans.

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger
Na hun succesvolle samenwerking tijdens het toneelstuk De advocaat werken Michel Sluysmans en Ilja Leonard Pfeijffer opnieuw samen. In het voorjaar 2019 gaat de grote zaal productie Noem het maar liefde in première met in de hoofdrollen Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger. Deze nieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen, beschrijft 15 scènes die onherroepelijk uitdraaien op het consumeren van de liefde. 15 scènes, 15 personages, 15 keer seks. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefde. De première vindt plaats op zondag 10 maart 2019 en is daarna tot en met 1 juni 2019 te zien in de theaters in Nederland en België.


Noem het maar liefde, met o.a. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger.

Debuut Pieter Kuijpers als theaterregisseur
Toneelgroep Maastricht brengt de komende drie jaar een thrillertrilogie op verschillende locaties in Noord-Limburg. Het eerste deel van de trilogie heet Zwart Water (voorheen: Ik rij wel) en is geïnspireerd op het legendarische verhaal van de bende van Venlo. Filmmaker Pieter Kuijpers maakt met deze trilogie zijn debuut als theaterregisseur. Huisschrijver Frans Pollux bewerkt zijn eigen novelle Dat je stil blijft staan, een fictief verhaal over wat er voorafging aan de Bende van Venlo, tot een theatertekst. Ik rij wel speelt van 29 november t/m 30 december 2018 op locatie in het voormalig Trappistenklooster in Tegelen.


Ik rij wel, regie Pieter Kuijpers

Locatievoorstelling Emma & King Lear
Artistiek leider Servé Hermans regisseert de locatieproductie Emma en de grote zaal productie King Lear. In het kader van het 100 jarig bestaan van Fonds Sociale Instellingen (FSI) speelt tijdens Cultura Nova de voorstelling Emma in de Emma schoenfabriek in Brunssum. Hermans brengt de medewerkers van de schoenfabriek, acteurs van Toneelgroep Maastricht, een fanfare en gardedansers samen voor een unieke, muzikale theaterproductie. Emma speelt van 25 augustus t/m 2 september 2018. In King Lear wordt hoofdrolspeler Huub Stapel vergezeld door o.a. Wilfried de Jong, Dirk Roofthooft, Porgy Franssen en Sylvia Poorta. King Lear is van 14 september t/m 12 december 2018 te zien in de theaters in Nederland en België.


Emma, met o.a. Suzan Seegers en medewerkers Emma fabriek

Coproducties in Limburg
Net als voorgaande jaren werkt Toneelgroep Maastricht samen met partners uit zijn directe omgeving. In september 2018 regisseert Michel Sluysmans de familievoorstelling De Vier Heemskinderen, een coproductie met Musica Sacra. De succesvolle samenwerking met philharmonie zuidnederland wordt gecontinueerd met vier bijzondere coproducties waaronder Prometheus van Alexander Skrjabin tijdens het heropeningsprogramma van Theater aan het Vrijthof.  In mei 2019 brengen studenten van Conservatorium en Toneelacademie Maastricht een muzikaal en eclectisch programma waarin opera en theater elkaar ontmoeten.

In het nieuwe theaterseizoen maakt het gezelschap zich samen met Via Zuid opnieuw verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwste generatie podiumkunstenaars. Na twee edities van Talent Lab wordt in april 2019 weer een werkplaats ingericht waar zeven talenten gedurende een maand aan een presentatie werken. Tenslotte vindt een reprise plaats van De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum. Deze coproductie met Het Laagland wordt gespeeld in de klaslokalen van het voorgezet onderwijs in Limburg.

Seizoensbrochure
Wilt u onze seizoensbrochure '18-'19 thuis ontvangen? Bestel 'm hier of bekijk de seizoensbrochure online.

 • Peachez

  try-out
  25 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  try-out
  26 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  try-out
  27 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  première
  28 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  29 september 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  02 oktober 2019
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data