Toneelgroep Maastricht speelt unieke online voorstelling voor publiek

Maastricht, 14 april 

We hebben nieuwe data voor de online voorstelling Brieven uit Genua. Reserveren is mogelijk voor de voorstellingen op woensdag 29 april  (uitverkocht) en woensdag 6 mei. 
Meer info
Reserveren

---

Maastricht, 9 april

Gisteravond vond de eerste online voorstelling van Brieven uit Genua plaats voor 100 bezoekers. Het was spannend, want een experiment voor ons en het publiek, maar het werkt!  We hebben goede feedback gekregen van het enthousiaste publiek en daar gaan we mee aan de slag om de online beleving te optimaliseren. Op dinsdag 14 april maken we waarschijnlijk nieuwe data bekend voor deze online voorstelling, J

Gisteren was Sanders Janssens van Theaterkrant aanwezig in de voorstelling. Hij schreef een column: ‘Brieven uit Genua is vooral een prettig uurtje luistertoneel ­– maar daarmee wel van grote waarde.’
Lees volledige column hier: https://www.theaterkrant.nl/nieuws/de-thuisrecensent-brieven-uit-genua-en-antwerpen-gent-en-maastricht/

---

Maastricht, 3 april, 14.00 uur

Update: Brieven uit Genua uitverkocht

We worden overspoeld met aanmeldingen. Wij hebben jullie gemist, maar jullie ons dus ook. Hartverwarmend!
De voorstellingen op woensdag 8 en 15 april zijn inmiddels uitverkocht. Deze online voorstelling is ook voor ons een experiment. We willen tijdens de voorstelling op 8 april ervaren of alles goed werkt en de bezoekers een mooie avond hebben gehad. Daarna nemen we een besluit over extra voorstellingen na 15 april. 

---

Maastricht, 3 april 2020, 11.15 uur

UPDATE: online voorstelling Brieven uit Genua!

We worden overspoeld met aanmeldingen voor de unieke online voorstelling Brieven uit Genua, zie het onderstaande bericht. Wij hebben jullie gemist, maar jullie ons dus ook. Hartverwarmend!

Goed nieuws: we spelen een extra voorstelling op woensdag 15 april om 20.00 uur! Je kunt je aanmelden via [email protected] De aanmeldingen verlopen op volgorde van binnenkomst. In de bevestigingsmail zie je op welke datum je naar de voorstelling kunt kijken. Dus check de datum goed!

---

Maastricht, 3 april 2020, 09.30 uur

Toneelgroep Maastricht speelt op woensdag 8 april om 20.00 uur de voorstelling Brieven uit Genua live voor maximaal 90 bezoekers via een online platform. Acteurs Servé Hermans en Michel Sluysmans, sopraan Lies Verholle en pianiste Elisabeth De Loore brengen de gelijknamige roman van huisschrijver Ilja Leonard Pfeijffer opnieuw -in aangepaste vorm- tot leven. De voorstelling, in regie van Michel Sluysmans, was te zien in het najaar van 2017 en werd enthousiast ontvangen door publiek en pers.

Regisseur Michel Sluysmans: “In deze vervreemdende tijd van isolement, onzekerheid en social-distancing is de nood aan verbinding en het creëren van een collectieve ervaring groot. Een online vergaderplatform maakt het mogelijk dat we live samen kunnen komen met ons publiek, dat we elkaar kunnen zien en horen. Brieven uit Genua leent zich vanwege haar literaire en muzikale kwaliteiten in onze ogen bij uitstek voor dit medium. We hopen op deze manier -al is het online- iets van troost te kunnen bieden aan ons publiek. Want aan hoop, geloof en liefde is er nu misschien wel meer behoefte dan ooit.”

Er zijn 90 virtuele stoelen beschikbaar voor Brieven uit Genua op woensdag 8 april. Aanmelden kan per e-mail naar [email protected] Op volgorde van binnenkomst wordt een stoel gereserveerd. Op de dag van de voorstelling worden de instructies via mail toegestuurd.

Brieven uit Genua

Hermans speelt Ilja Leonard Pfeijffer, de Nederlandse schrijver die in 2008 samen met zijn geliefde Gelya naar Rome fietst. Ze vestigen zich in Genua, de labyrintische havenstad met haar duistere steegjes, ontelbare palazzi en evenzovele gelukzoekers. Een paar jaar later vertrekt Gelya naar Berlijn, en vindt de schrijver zichzelf terug onder een lekkende parasol in het barre, bange oord dat werkelijkheid heet. Hij probeert zijn leven te vatten in brieven, gericht aan zijn voormalige geliefde Gelya. Alle brieven zijn echt en daadwerkelijk verstuurd. Tijdens het schrijven van de brieven gebeurt wat de schrijver in zijn stoutste fantasieën niet had durven verzinnen.

Brieven uit Genua is een intiem literair en muzikaal miniatuur over de verhouding tussen feit en fictie, wens en waarheid, schrijven en leven. Een ode aan de poëzie en de kracht van zowel de kunst als het echte leven.

“Brieven uit Genua is literair muziektheater om te koesteren.”- Theaterkrant *****

“Theater dat licht voelt, maar bol staat van betekenis.”- de Volkskrant ****

lees meer over Brieven uit Genua