Veel sterren voor Zwart water

Maastricht, 3 december 2018

Afgelopen zaterdagavond, 1 december, ging in aanwezigheid van o.a. minister van OCW Ingrid van Engelshoven en gedeputeerde Cultuur Provincie Limburg Ger Koopmans onze voorstelling Zwart water in première.

NRC Handelsblad, Kester Freriks geeft de voorstelling 4 (uit 5) sterren:

"De rauw-realistische speelstijl, met rekwisieten als messen, een bijl en vlijmscherpe schroevendraaier, staat in spannend contrast tot deze religieuze speelplek."
"...als de timide David (Mark Lindeman) opnieuw in de greep komt van zijn levensgevaarlijke en charismatische kameraad Joshua, een fenomenale Tarik Moree, dan ontwikkelt Zwart Water zich tot een tragedie over schuld. Wie was de eerste die het mes trok?"
"Het is een schitterende vondst om de werkelijke toedracht als een soort ritueel na te spelen."

Dagblad De Limburger, Ruud Maas, geeft de voorstelling ook 4 (uit 5) sterren:

"Sinister debuut Kuijpers met begaafde jonkies"
"De intieme setting van Zwart water is een vondst. De regisseur; gepokt en gemazeld in film en tv, laat acteurs direct voor je neus spelen. De personages vallen neer voor je voeten en je hoort hen snikken en pijn lijden. Een bijzondere beleving, waarbij grootse gebaren zijn ingeruild voor mooi, klein spel. Ontsnappen kan als toeschouwer niet."

Theaterkrant, Pieter Rings:

"Bloedstollend theater in een door god verlaten abdijkerk"
"De voorstelling Zwart water is niet spannend, ze is bloedstollend. Met een mengsel van afschuw en fascinatie kijkt de toeschouwer vlak onder zijn neus in de afgrond van het Kwaad."
"Hun eerste gouden greep is de locatie."
"De jonge cast van studenten van de Toneelacademie houden zich als acteurs wonderbaarlijk staande in het genadeloze felle licht en tegenover de toeschouwers die op hun huid zitten. "

Publieksreacties

lees meer over Zwart water

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data