Wordt u ook Vriend van Toneelgroep Maastricht?

Maastricht, 28 september 2017

Bent u fan van Toneelgroep Maastricht? Bent u enthousiast over onze voorstellingen, talentontwikkelingsprojecten voor jonge theatermakers en educatieve activiteiten voor jongeren? Hecht u waarde aan de aanwezigheid van een professioneel toneelgezelschap in Limburg? Steun ons gezelschap dan door donateur te worden.

Op donderdag 21 september j.l. presenteerden we tijdens een speciale bijeenkomst met de Vrienden van Toneelgroep Maastricht de daar aanwezige Vrienden over de veranderingen in - en de verschillende nieuwe vormen van – het Vriendenlidmaatschap. We waren aangenaam verrast door het positieve onthaal van onze plannen. Met ingang van 1 oktober gaat de nieuwe Vriendenkring van start en kunt ook ú Vriend, Mecenas en Particulier Coproducent worden.

U heeft de keuze uit de onderstaande donateurmogelijkheden.

Vrienden van Toneelgroep Maastricht
Als Vriend draagt u bij aan initiatieven om jongeren enthousiast te maken voor theater.  Voor theaterseizoen 2017-2017 zijn dit de Theater in de Klas voorstellingen (voorstellingen op middelbare scholen) en de QReatertocht (een interactieve speurtocht waarbij leerlingen via QR codes kennismaken met alle beroepen binnen een theatergezelschap). De Vrienden worden jaarlijks uitgenodigd voor de seizoenspresentatie en kunnen intekenen voor de vriendenvoorstellingen met inleiding en meet & greet. Vrienden worden vermeld op de website.
€ 100,- per jaar (1 tot 2 personen)

Mecenassen
Mecenassen dragen direct bij aan de totstandkoming van de voorstellingen. Voor seizoen 2017-1018 is gekozen een schrijfopdracht aan huisschrijver Jibbe Willems. Mecenassen krijgen dezelfde voordelen als de Vrienden en worden daarnaast uitgenodigd voor alle premières en nazit van TgM (2 vrijkaarten). Ook krijgen ze bij elke nieuw geschreven voorstelling een tekstboekje cadeau. De Mecenassen kunnen intekenen voor het jaarlijkse Sponsor- en coproducentendiner. Mecenassen worden vermeld op de website en op een speciaal paneel in de Bordenhal.
€ 1.500,- per jaar (1 tot 2 personen)

Particuliere Coproducenten
Particuliere Coproducenten tekenen in op specifieke sponsorprojecten. Toneelgroep Maastricht organiseert daartoe jaarlijks het Sponsor- en coproducentendiner, waar het zijn projecten presenteert. Particuliere Coproducenten krijgen maatwerkpakketten aangeboden. Hiervan kunnen bijvoorbeeld openbare repetities deel uitmaken, ontmoetingen met regisseur en spelers, workshops en het uitnodigen van relaties voor de activiteiten van Toneelgroep Maastricht. Particuliere Coproducenten worden vermeld op de website, het speciale sponsorbord in de Bordenhal, in alle uitingen van het door de Coproducenten gesponsorde project (als onderdeel van de credits van de productie) en nader te omschrijven publiciteitsuitingen (meereizende banners e.d.).
Vanaf € 5.000,- per project (maatwerk)

Geven is aantrekkelijk
De overheid maakt het aantrekkelijk om te geven aan cultuur. Toneelgroep Maastricht is een Cultureel Algemeen Nut Beogende Instelling (Culturele ANBI). Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen onder voorwaarden in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Het maakt hierbij niet uit of u een gewone gift doet of een periodieke gift, of beide. Ook betekent het dat Toneelgroep Maastricht geen belasting over de gift hoeft te betalen en het geld helemaal besteed kan worden aan de projecten. Bekijk op de website van de belastingdienst alle mogelijkheden en de interessante belastingvoordelen die cultuurdonateurs, zowel privé als bedrijfsmatig, genieten.  We hebben voor u een rekenvoorbeeld gemaakt.

Word ook Vriend!
U kunt zich aanmelden via dit formulier of neem contact op met Toneelgroep Maastricht via [email protected] / 043-3503040. 

 • La Superba

  try-out
  27 februari 2018
  De Domijnen
  Sittard
  Bestel
 • La Superba

  try-out
  28 februari 2018
  De Domijnen
  Sittard
  Bestel
 • La Superba

  try-out
  02 maart 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • La Superba

  try-out
  03 maart 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • La Superba

  première
  04 maart 2018
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Bestel
 • La Superba

  08 maart 2018
  DeLaMar Theater
  Amsterdam
  Bestel
 • Meer data