publiekswerking

Toneelgroep Maastricht

Activiteiten rondom de voorstellingen

Voor algemeen publiek:

Inleidingen en nagesprekken
Onze afdeling publiekswerking wil het publiek graag intensief betrekken bij de voorstellingen.Naar een voorstelling gaan kijken is een geweldige tijdsbesteding, maar hoeveel intenser beleef je dat als je vooraf al met de maker(s) kunt spreken en iets hoort over de geschiedenis van een klassieker, of wat de overwegingen en keuzes zijn geweest bij het maken van speciaal dat stuk? Of als je na de voorstelling direct al je vragen bij diezelfde maker(s) kwijt kunt? Inleidingen en nagesprekken zijn aangegeven bij de speeldata (Klik op de datum die u wilt bezoeken, als er een nagesprek of inleiding is staat dat onderaan).
Geen tijd om naar de inleiding te gaan? Bekijk dan de video-inleiding van Peachez.

Contextprogramma
Samen met Parkstad Limburg Theaters organiseren we op woensdag 18 maart een verdiepend programma rondom de voorstelling The Great Gatsby: Millenials: de nieuwe verloren generatie? Lees meer

Engelse boventiteling
Regelmatig worden onze theatervoorstellingen in het Engels boventiteld. Voor The Great Gatsby is dat op de volgende data: 4 april Rotterdamse Schouwburg, 19 mei Theater aan het Vrijthof Maastricht, 23 mei Parktheater Eindhoven.

Coaching amateurgezelschappen
De amateurtoneelwereld en de wereld van het professionele toneel schuren langs elkaar, maar de uitwisseling van ervaringen en kennis is tot nu toe vrij beperkt. Toneelgroep Maastricht en het Toneelhuis LFA (de Limburgse koepelorganisatie voor amateurtoneel) zijn van mening dat het amateurveld en het professioneel theater elkaar veel te bieden hebben en slaan vanaf dit seizoen de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. Toneelgroep Maastricht gaat de dialoog aan met het amateurveld en biedt waar mogelijk een steuntje in de rug. Heeft uw toneelgezelschap een concrete vraag? Neem dan contact op met Liza Gloudemans of Chantal Boosten van Toneelhuis LFA.


Voor scholieren:

Workshops
Voor jongeren vanaf 14 jaar als voorbereiding op een voorstellinglees meer

Voorstelling in de klas
Voor jongeren vanaf 14 jaar, een unieke theatervoorstelling op school. lees meer

Educatie
Voor leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO stellen we educatiepakketten samen. lees meer