Voorstelling in de klas

Geschikt voor alle schooltypen en klassen vanaf het 3e jaar

De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum

De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum loopt voor drie jongeren uit op een spannende road trip door the American Midwest. Een van hen verdwijnt op mysterieuze wijze. De twee anderen zijn de laatste die hem hebben gezien. Nog altijd knarst het stof van destijds tussen hun tanden. Want wat gebeurde er precies? Hoe goed kun je een ander kennen? En: hoeveel durf je van jezelf te laten zien? 

Deze voorstelling is de opvolger van Dream On, de klassenvoorstelling van Het Laagland die in samenwerking met Toneelgroep Maastricht vorig seizoen meer dan 100 keer is gespeeld voor zo’n 2500 jongeren op Limburgse en ook Belgische scholen. De voorstelling speelt letterlijk dicht op de huid van jongeren. In het klaslokaal is ontsnappen niet mogelijk en dit levert intieme en indringende voorstellingen op. De acteurs gaan aansluitend aan de voorstelling in gesprek met de klas.

Toneelgroep Maastricht & Het Laagland bouwen verder aan een bijzonder partnerschap: ze maken vanaf 2017 hun jongerenvoorstelling voor het voortgezet onderwijs samen. De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum wordt in heel Limburg en Vlaanderen op school gespeeld. TgM-huisschrijver Frans Pollux en Annelies van Wieringen, regisseur uit de Laagland-stal, bundelen voor deze voorstelling samen met acteurs Kiki van Aubel en Bart Bijnens en muzikant Jolle Roelofs hun creativiteit.

Concept en regie: Annelies van Wieringen
Concept en tekst: Frans Pollux
Spel: Kiki van Aubel, Bart Bijnens
Dramaturgie: Ludo Costongs
Muziek: Jolle Roelofs

Praktische info
Voorstelling + nagesprek binnen 1 lesuur | Speelperiode: vanaf januari 2018 | Kosten € 225 per voorstelling, bij meer dan 6 voorstellingen is een korting mogelijk.

Te boeken/meer info: Het Laagland, Mirjam Stam, 046-4007273 of bij Dieke Ruwhof  043-350 3048.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Dank uw wel! U bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging.
 • Drie keer Alaaf!

  22 november 2017
  Hanzehof
  Zutphen
  Bestel
 • Drie keer Alaaf!

  23 november 2017
  De Domijnen
  Sittard
  Bestel
 • Drie keer Alaaf!

  25 november 2017
  Theaters Tilburg
  Tilburg
  Bestel
 • Drie keer Alaaf!

  26 november 2017
  Cultuurcentrum De Breughel
  Bree (België)
  Bestel
 • Drie keer Alaaf!

  28 november 2017
  Theater De Lievekamp
  Oss
  Bestel
 • Ich bau dir ein Schloss

  29 november 2017
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Bestel
 • Meer data