William Spaaij speelt mee in Dagboek van een Herdershond

di 21 dec ’21

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn verheugd vandaag bekend te maken dat William Spaaij vanaf volgend jaar mei ook te zien in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond. William gaat de rol spelen van Lumens, een collega-kapelaan die een goede vriend wordt van kapelaan Erik Odekerke. 

Met de komst van William Spaaij durven de producenten te spreken van een sterrencast. Eerder is al bekend geworden dat Angela Schijf, Joes Brauer, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten in deze musical, die volgend jaar van mei tot en met juni exclusief bij het MECC Maastricht te zien, spelen. "Dagboek van een Herdershond is een klassieker," laat William Spaaij weten. "Heel Nederland zat voor de buis. Die verhalen hoorde ik van mijn ouders altijd. Vanaf het moment dat ik interesse kreeg om zelf op het podium te staan, verdiepte ik me juist in de voorstellingen die de tand des tijds hebben doorgestaan. Dagboek van een Herdershond is daar een goed voorbeeld van. Ik vind het een eer dat ik hierin mee mag spelen."

Albert Verlinde is blij dat William aan de cast is toegevoegd. "William is een veelzijdige acteur," laat Albert weten. "Zowel voor als achter de schermen heeft hij in de musicalwereld zijn sporen verdiend. Die ervaring neemt hij mee en daar profiteert iedereen van. Ik kan niet wachten totdat we gaan repeteren met deze geweldige cast. Het is bijzonder om deze voorstelling te gaan maken. Het wordt meer dan de moeite waard."

Regisseur Servé Hermans: "Kapelaan Lumens is een flamboyante figuur. Iemand die in zijn eentje direct de ruimte vult bij binnenkomst. Toen ik William Spaaij de rol van Max Detweiler zag spelen in The Sound of Music wist ik direct dat hij dit zeer specifieke talent bezit dat we voor deze rol zochten. Daarbij is de enorme ervaring en het grote talent van William een verrijking voor Dagboek van een Herdershond.”

Dagboek van een Herdershond

De Limburger, interview William Spaaij