The Spectaculair met Michel Sluysmans

Michel Sluysmans in The Spectacular

ma 20 dec ’21

In oktober won Michel Sluysmans het Gouden Kalf voor Beste Bijrol 2021 voor zijn rol in The Spectacular. Vanaf 23 december is deze vierdelige serie over de IRA-aanslagen eind jaren '80 te zien op NPO Plus. Vanaf 2 januari zie je de serie iedere zondag op NPO3. Het scenario en regie zijn van Willem Bosch en Pieter Kuijpers. De thriller is deels opgenomen in Limburg.
 
The Spectacular 
Eind jaren tachtig, aan het einde van ‘The Troubles’, het Noord-Ierse conflict, wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze zijn gericht op Engelse soldaten die, gelegerd in bases in Duitsland, veel uitgaan in Limburg.

Een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs heeft als taak de groep terroristen die zichzelf als vrijheidsstrijders zien, op te pakken. Langzamerhand groeien bij het rechercheteam vermoedens dat hooggeplaatste Nederlandse én internationale autoriteiten er juist alles aan doen om de aanhouding te voorkomen. Ondertussen wordt door de terreurcel een aanslag in Nederland voorbereid van ongekende omvang, beter bekend als ‘The Spectacular'. 

Een verhaal verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen uit verschillende kampen, die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan als teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) de jacht opent op de mysterieuze Fiona Hughes (Aoibhínn McGinnity), het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

Lees interview met Michel Sluysmans in De Volkskrant (23-12-21, Vincent Kouters)

Lees interview met Michel Sluysmans in De Limburger (29-12-21, Rob Cobben)