Toneelgroep Maastricht breidt uit met Wiek!

do 10 feb ’22

Toneelgroep Maastricht breidt uit met Wiek!

Toneelgroep Maastricht breidt het gezelschap uit met een vernieuwd jongerenplatform, genaamd Wiek! Iedereen tussen de 12 en 20 jaar en gek op theater kan zich aansluiten. Toneelgroep Maastricht biedt de jongeren theaterworkshops, toegang tot repetities, montageperiodes en een bezoek aan de premières in Maastricht. Bij iedere productie wordt een exclusief programma ontwikkeld.

Michel Sluysmans, artistiek directeur: ‘Drieënhalf jaar geleden heeft Toneelgroep Maastricht het Jongerenpanel in het leven geroepen, omdat we het belangrijk vinden om jonge cultuurliefhebbers toegang te geven tot het maakproces van onze producties. Na afloop van de repetities gingen we met de jongeren in gesprek en dat resulteerde in een betrokken groep die ons al die tijd heeft gevolgd.’

“Uit die gesprekken kwam ook naar voren dat we meer voor hen konden betekenen, vandaar dat we cultuureducatie  in de vorm van workshops toevoegen aan het pakket. Een nieuwe frisse wind, betekent ook een nieuwe naam. Wiek komt van de wijk in Maastricht waar we in gevestigd zijn. We starten met een programma rondom de nieuwe grote zaalproductie Een meeuw,” aldus Serve Hermans, artistiek directeur.

Het programma van Wiek rondom Een meeuw, een nieuwe tekst van Ilja Leonard Pfeijffer  in een regie van Michel Sluysmans, bestaat uit een kijkje achter de schermen tijdens de montageweek op dinsdag 22 februari. Op vrijdag 4 maart vindt een theaterworkshop plaats en aansluitend een bezoek aan de voorpremière van Een meeuw in Theater aan het Vrijthof.

Dinsdag 22 februari (14:30-17:00): Kijkje achter de schermen bij de montageweek in Toon Hermans Theater, Sittard. 
Vrijdag 4 maart (12:00-14:00): Theaterworkshop rondom ‘Een Meeuw’ in Theater aan het Vrijthof, Maastricht.
Vrijdag 4 maart (19:30): Vrijkaartje voor avant-première ‘Een Meeuw’.

Jongeren tussen 12 en 20 jaar, woonachtig in Maastricht en omgeving, kunnen zich aanmelden via eva@toneelgroepmaastricht.nl.