Seizoen 2022-2023 is bekend!

do 2 jun ’22

Met veel plezier presenteren we jullie onze producties voor theaterseizoen 2022-2023: drie tourneeproducties, een aantal Limburgse samenwerkingsproducties en het festival Camping Kosmos

Schuld
Regiedebuut Jouman Fattal, nieuwe tekst Timen Jan Veenstra
Met Schuld debuteert theatermaakster Jouman Fattal als regisseur bij Toneelgroep Maastricht. Sinds 2021 ontwikkelt ze haar eigen voorstellingen onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht, afgelopen seizoen resulterend in de succesvolle voorstelling Broken Winged Bird. In Schuld, een nieuwe tekst van Timen Jan Veenstra, vertelt een vierkoppig, ijzersterk ensemble van actrices het verhaal van een jonge Jezidische vrouw, die door een plotse ontmoeting geconfronteerd wordt met haar verleden. Met Evrim Akyigit, Gonca Karasu, Anne-Chris Schulting en Ebony Wilson. De live muziek wordt verzorgd door multitalent Sam Gysel. Schuld gaat op zaterdag 8 oktober in première in Theater Bordenhal in Maastricht. Nederlandse tournee tot en met zaterdag 26 november 2022.
lees meer over Schuld

Ik blijf bij je
Een ongekende tragedie met een happy end
Ik blijf bij je is een toneelversie van de succesvolle en gelijknamige autobiografie van Abbie Chalgoum die hij schreef samen met Alwin Grijseels. Abbie speelt zelf de hoofdrol en neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. In een regie van Michel Sluysmans belooft Ik blijf bij je een troostrijke en ontroerende vertelling te worden over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien in wie hij is. De première vindt plaats op donderdag 1 december 2022 in De Maaspoort Events & Theater in Venlo. De try-outs vinden plaats in Theater Bordenhal in Maastricht. De voorstelling is een coproductie met Stichting Ik blijf bij je.
Lees meer over Ik blijf bij je

De Kersentuin
Een komedie in vier bedrijven in regie van Michel Sluysmans
In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert artistiek directeur Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in de gloednieuwe bewerking (Jibbe Willems) van Tsjechovs meesterwerk. Met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. Met Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos. De première vindt plaats zondag 5 maart 2023 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Nederlandse en Vlaamse tournee tot en met zaterdag 3 juni 2023.
lees meer over De Kersentuin

Limburgse samenwerkingsproducties
Het nieuwe theaterseizoen wordt van 8 tot en met 11 september 2022  geopend met het Camping Kosmos, een productie van Toneelgroep Maastricht, Muziekgieterij en Cultura Mosa. Camping Kosmos is een vierdaags festival met muziek, beeldende kunst, dans, literatuur, theater en debat op het Vrijthof in Maastricht. Een nieuw initiatief van Wim Smeets (Muziekgieterij), Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) en Renske Thomas (Cultura Mosae). Lees meer

Het talentontwikkelingsprogramma Talentlab beleeft maar liefst twee edities (najaar 2022 en voorjaar 2023). In deze coproductie  met VIA ZUID werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten een maand lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. 

De succesvolle samenwerking met philharmonie zuidnederland wordt in het nieuwe theaterseizoen voortgezet met het concert Tijdloos Gouden Kalf tijdens Musica Sacra (een regie van Michel Sluysmans) en de Vastelaovendconcerten (een regie van Servé Hermans). Lees meer

Samen met Het Laagland worden twee klassenvoorstellingen, Pussy en Kosmos, gespeeld in de klaslokalen van het voorgezet onderwijs in Limburg. Lees meer

In voorjaar 2023 ontwikkelt Toneelgroep Maastricht in samenwerking met Theaterschool De Zuiderlingen de spiegelvoorstelling De Kersentuin. Rondom de grote zaal productie van Toneelgroep Maastricht gaat theatermaakster Eva Custers aan de slag met jongeren vanaf 16 jaar die verbonden zijn aan de Theaterschool.

Start Kaartverkoop
De voorverkoop van het nieuwe seizoen gaat binnenkort van start bij de meeste theaters. Via de speellijsten bij de producties of de agenda komt u terecht op de site van uw theater.