Foto Ben van Duin

Wendell en Dries genomineerd voor toneelprijzen

wo 22 jun ’22

Trots! Wendell Jaspers en Dries Vanhegen zijn genomineerd voor de toneelprijzen van theaterseizoen 21-22 voor de voorstelling Een meeuw. Wendell is genomineerd voor een Colombina voor haar rol als Arkadina en Dries voor een Arlecchino voor zijn rol als Dokter Dorn. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 11 september 2022 in ITA tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Van harte gefeliciteerd Wendell en Dries!

Wendell Jaspers genomineerd voor een Colombina
De Nederlandse Toneeljury: “Wendell Jaspers geeft het publiek een prachtige vertolking van Arkadina in Een meeuw. Het is indrukwekkend hoe zij van deze ogenschijnlijke diva een getormenteerd personage weet te maken. Ze gebruikt haar humor en groteske vertolking om een sluimerende tragiek te onthullen. In al haar onmacht vecht Arkadina tegen haar ouderdom. Achter haar smakelijke spel weet Jaspers uitermate goed voelbaar te maken dat er iets op het spel staat; een meedogenloos spel dat Arkadina lijkt te verliezen, maar tot het bittere einde zal moeten uitvechten. Met een precieze timing en totale overgave laat zij Een meeuw tot grote hoogte vliegen.”

Dries Vanhegen genomineerd voor een Arlecchino
De Nederlandse Toneeljury: “Tussen het geweld van onbeantwoorde verlangens speelt Dries Vanhegen als dokter Dorn de komische noot die dondersgoed weet dat er niets komisch is aan wat er gebeurt. In de kleinere dialogen ontroert hij als een man die zich niet meer voor kan stellen dat liefde op latere leeftijd ook schoonheid heeft. Dokter Dorn wordt door de luchtige vertolking van Dries Vanhegen een personage op de grens van berusting en verzet, die uiteindelijk een wezenlijke verandering doormaakt en daarmee op de valreep van de voorstelling – én van zijn eigen leven – werelden verzet.”

Een meeuw
Met Een meeuw zetten schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans hun samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van één van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: Anton Tsjechovs De Meeuw. Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse en Tim Helderman vormen het ensemble in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet.

De voorstellling kon rekenen op lovende recensies en enthouaiste reacties van de bezoekers. 
★★★★★ Volkskrant | ★★★★ NRC | ★★★★ Trouw | ★★★★ Telegraaf | ★★★★ Scènes | ★★★★ De Limburger

Kijk hier voor meer info over de nominaties.


De Limburger, 23-06-'22