TGM in top 10 Volkskrant!

do 30 jun ’22

Vandaag publiceerde de Volkskrant het beste toneel van dit seizoen. Toneelgroep Maastricht staat in de lijstjes!

De succesvolle productie Een meeuw staat op 6 in de top 10 toneel. "Met de bouwstenen van Tsjechovs klassieke tekst creëerde schrijver Ilja Leonard Pfeijffer een gloednieuw, wonderschoon spiegelpaleis." 
De regie was in handen van Michel Sluysmans. Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse en Tim Helderman vormen het ensemble in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet. 

Dagboek van een Herdershond staat op 4 in de top 5 musical. "Nostalgie uit het rijke roomse leven, nu in een modern jasje, inclusief een homoseksuele pater." 
De legendarische televisieserie komt tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt! De spektakelmusical is een coproductie met Albert Verlinde Producties en een regie van Servé Hermans. De cast bestaat uit o.a. Angela Schijf, Joes Brauers, Suzan Seegers, Anne-Mieke Ruyten en William Spaaij. Het script van deze nieuwe musical is geschreven door André Breedland, de muziek is van Ad van Dijk en Martin Michel is verantwoordelijk voor de staging. 
Dagboek van een Herdershond is nog te zien tot en met 17 juli in MECC Maastricht.