Limburgse samenwerkingsproducties 2023-2024

do 11 mei ’23

Het culturele seizoen van Maastricht wordt in september 2023 geopend met Camping Kosmos, een iniatief van Toneelgroep Maastricht, Muziekgieterij en Cultura Mosae. 

De achtste editie van het talentontwikkelingsprogramma Talentlab is in april 2024 tijdens Museumnacht Maastricht te zien. In deze coproductie met VIA ZUID werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten een maand lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. 

De succesvolle samenwerking met philharmonie zuidnederland wordt in het nieuwe theaterseizoen voortgezet met het familieconcert De Sneeuwman (regie van Michel Sluysmans) in december 2023 en de Vastelaovendconcerten (regie van Servé Hermans) in februari 2024.

Samen met Het Laagland wordt een nieuwe klassenvoorstelling ontwikkelt en gespeeld in de klaslokalen van het voorgezet onderwijs in Limburg. Rondom de grote zaal productie Augustus: Oklahoma maakt Toneelgroep Maastricht in samenwerking met Theaterschool De Zuiderlingen een juniorproductie. Theatermaakster Eva Custers gaat aan de slag met jongeren vanaf 16 jaar die verbonden zijn aan de theaterschool.