Repetities Kruimels van start

ma 28 aug ’23

Deze week beginnen de repetities van Kruimels. Een nieuwe productie van gastregisseur Jouman Fattal. Kruimels is een poëtische en intieme voorstelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer lijdt en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden. In de hoofdrollen zie je Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon. De muziek is van Elisabeth De Loore en de scenografie is van Sarah Nixon. De poëtische tekst van Jennifer Haley is vertaald door Timen Jan Veenstra. 

Jouman Fattal: 'Kruimels is een intrigerend stuk over de kracht van verhalen en de absurditeit van de geest, met twee geweldige vrouwen die aan elkaar gewaagd zijn. Ik werd verliefd op de droomwereld van Jennifer Hailey, een wereld die helemaal in lijn is met mijn eigen fascinatie voor het surrealisme en het onderzoek dat ik met die focus aan wil gaan met dit stuk. Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon schitteren in de hoofdrollen; ze dagen elkaar uit, zijn krachtig, kwetsbaar en nemen je helemaal mee in de belevingswereld van deze twee vrouwen van verschillende generaties. Met Timens poëtische vertaling, Sarahs prikkelende scenografie en Elisabeths gewaagde composities kijk ik ernaar uit deze droomwereld met het publiek te delen.”

Kruimels is van 11 oktober tot en met 25 november te zien in de Nederlandse theaters. De première vindt plaats in Theater de Bordenhal in Maastricht.

Meer info