Project op VMBO Maastricht, foto Bjorn Frins

Theatertraject VMBO Maastricht

do 5 okt ’23

Toneelgroep Maastricht organiseert in het najaar van 2023 een theatertraject voor alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 van het VMBO Maastricht. We starten met drie workshops om de leerlingen in contact te laten komen met de betoverende wereld van theater. Na de herfstvakantie organiseren we een speciale workshopdag op school, waarna leerlingen zich vrijwillig kunnen inschrijven om deel te nemen als acteur. Samen zullen we de komende maanden hard werken, wekelijks bijeenkomen op hun school en werken aan een voorstelling met het thema "familie". En we halen onze inspiratie niet alleen uit de nieuwe Toneelgroep Maastricht voorstelling Augustus: Oklahoma, maar ook uit eerdere voorstellingen zoals Ik blijf bij je en King Lear.

In november zijn alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 van harte welkom in de Bordenhal om een kijkje achter de schermen te nemen tijdens de repetities van Augustus: Oklahoma. Dit is dé kans om het creatieve proces van dichtbij te volgen en te zien hoe een theaterproductie tot stand komt.

Vanaf november zullen reguliere lessen op school zich ook richten op theater, waarbij vakken als Nederlands, metaalbouw en horeca zich gaan verdiepen in projecten rondom theater. Dit betekent uitnodigingen schrijven, scripts lezen, decors bouwen, hapjes voorbereiden en nog veel meer!

Een unieke kans voor de leerlingen om hun creatieve talenten te ontdekken en te ontwikkelen. We zijn enthousiast om samen met hen dit spannende avontuur aan te gaan en hen te begeleiden in hun ontdekkingsreis door de wereld van theater.

Lees meer over onze educatieve projecten op scholen