Bekijk de scènebeelden van Augustus: Oklahoma

di 5 dec ’23

Op woensdag 6 december start de tournee van het vlijmscherpe familiedrama Augustus: Oklahoma, een coproductie met Theateralliantie. In de hoofdrollen zie je maar liefst twaalf acteurs:  Ariane Schluter, Porgy Franssen, Anneke Blok, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Myrthe Huber, Vincent Linthorst, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan, Yasmina Abdelmoumen en Jenell Tedjai. Ben je benieuwd? Bekijk hieronder alvast de scènebeelden! 

Regisseur Michel Sluysmans: 'Families hebben een gruwelijke wet: je kunt er niet aan ontsnappen. Al wil je nog zo graag, je kunt je er niet aan ontworstelen. Al ben je nog zo’n onafhankelijke en verantwoordelijke volwassene, op het moment dat je je ouderlijk huis betreedt en je wordt geconfronteerd met je broers, zussen, ouders word je direct weer het kind dat je dacht achter je gelaten te hebben. Zo ook in dit stuk. Niets en niemand ontziend leggen de familieleden elkaar het vuur aan de schenen. Maar ze doen dat niet uit kwaadwillendheid. Ze proberen elkaar in eerste instantie vooral te bereiken. Ze proberen de oude ingesleten patronen te doorbreken in de hoop te worden gezien in wie ze zijn in plaats van wie ze ooit waren. Ze proberen vergeefs een vorm te vinden om met hun spijt en schaamte over verleden en heden om te gaan. Een gruwelijk en ontroerend gevecht.'

De tournee start in PLTHeaters in Heerlen: van woensdag 6 t/m zaterdag 9 december vinden de try-outs plaats. Op zondag 10 december de première. Wees welkom!

Fotograaf: Ben van Duin

Meer info en tickets