Nieuwe editie TheaterTreffen: workshop poppenspel voor jongeren 15-20 jaar

ma 13 mei ’24

Op 2 juni kunnen alle actieve theaterspelers tussen 15 en 20 jaar deelnemen aan een nieuwe editie van Theatertreffen. Deze keer geeft Studio Figur van 10:00 tot 13:00 uur een workshop over Poppentheater in het Toon Hermans Theater in Sittard.

Studio Figur, opgericht door artistiek leiders Noufri Bachdim en Pluck Venema, maakt poëtisch en zintuiglijk figurentheater. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, en muziek worden nieuwe verhalen verteld over actuele kwesties. Die verhalen gieten de theatermakers in de vorm van voorstellingen, films en installaties die voor kinderen en volwassenen worden gespeeld. Noufri studeerde in 2016 af als theatermakers aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Ook Pluck studeerde in 2016 af aan de HKU. Zij studeerde theatervormgeving en poppen- en objecttheater.

In de workshop op 2 juni laten Noufri en Pluck je zien hoe je zonder woorden verhalen kunt vertellen en wat daarvan de impact is op je publiek. De verhalen worden verteld door 'dode' objecten die je samen met de theatermakers tot leven gaat wekken. Daarbij maak je gebruik van de basisprincipes van het poppenspel.

Spelers van Jong Laagland, de Zuiderlingen en Wiek betalen €10,-, alle andere geïnteresseerden €15,-. Koffie/thee en snacks zijn inbegrepen.

Aanmelden

TheaterTreffen is een samenwerking tussen Het Laagland, Toneelgroep Maastricht en Theaterschool de Zuiderlingen .