Positief advies van de Raad voor Cultuur

Maastricht, 8 juni 2020

Met trots mocht Toneelgroep Maastricht vorige week een positief advies van de Raad voor Cultuur tegemoet zien ten aanzien van haar plannen in de periode 2021-2024. Het advies is overhandigd aan de minister van OC&W die op Prinsjesdag de definitieve cultuurbudgetten bekendmaakt.

Het gezelschap werd overladen met complimenten over de afgelopen vier jaar. Uit het advies: “Toneelgroep Maastricht heeft zich de afgelopen jaren opnieuw uitgevonden en heeft zich bewezen als belangrijke speler in het zuiden van Nederland, met landelijke uitstraling. De raad is te spreken over het ondernemerschap van de instelling. Het plan getuigt van de grote bevlogenheid die het gezelschap de afgelopen jaren ook kenmerkt.”

Helaas is het ons niet gegund om de sprong te maken van middelgroot naar groot BIS gezelschap. We nemen de complimenten mee in onze achterzak bij het maken van vele nieuwe producties. De komende vier jaar spelen we onze voorstellingen met veel plezier voor u in Limburg, Nederland en België.

Lees het volledige advies van de Raad voor Cultuur.

Vandaag is mooi en moeilijk tegelijk. Vandaag is de laatste dag van het verleden, en de eerste van de toekomst. Het gebeurt hier. In het mooie en moeilijke nu. Alleen in het nu kan de toekomst worden bevochten. We zijn nog lang niet klaar. We zijn pas net begonnen. Wij zijn Toneelgroep Maastricht.

foto: Bjorn Frins.

 • Peachez

  26 september 2020
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  27 september 2020
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  03 oktober 2020
  Stadsschouwburg
  Brugge (België)
  Tickets
 • Peachez

  08 oktober 2020
  Theater De Storm
  Winterswijk
  Tickets
 • Peachez

  09 oktober 2020
  De Domijnen
  Sittard
  Tickets
 • Peachez

  09 oktober 2020
  De Domijnen
  Sittard
  Tickets
 • Meer data