Toneelgroep Maastricht gedeelde eerste plaats Publieksprijs

Van de 28 toneelvoorstellingen die in het seizoen 2019-2020 in TAQA Theater De Vest geprogrammeerd stonden, zijn er door tussenkomst van het coronavirus helaas slechts 15 gespeeld. Van deze gespeelde producties, beloonde het publiek er maar liefst vier met een gemiddelde van een 9,8! Een ongekend hoge score. Wat het toneelseizoen nog meer in petto had, zullen we nooit weten, maar dat het genre dit seizoen hoog gewaardeerd werd staat vast.

Gedeelde eerste plaats

Zo’n 1.000 bezoekers lieten na afloop van de gespeelde toneelvoorstellingen hun stem achter, wat zorgde voor een gemiddelde score van 9,6. De vier voorstellingen die er qua waardering met een 9,8 uitsprongen waren ‘Senang’ van Tg Goed Gezelschap, ‘Peachez’ van Toneelgroep Maastricht (het winnende gezelschap van de vorige editie), ‘Gas’ van Toneelgroep Jan Vos en ‘Othello’ van Het Nationale Theater.   

Theaterprogrammeur Marijke van den Muijsenberg zegt hierover: “Het is ongekend hoe de (theater)wereld op dit moment op zijn kop staat. Daarom is het troostrijk voor alle theatermakers, acteurs en medewerkers om te weten dat het publiek zo heeft genoten van de gespeelde voorstellingen. We doen er alles aan om ook in het nieuwe seizoen weer dergelijk kwalitatief hoogwaardig aanbod naar Alkmaar te brengen, zodat onze bezoekers weer iets bijzonders hebben om naar uit te kijken.”

Artikel Alkmaarsche Courant:

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data