Toneelgroep Maastricht gedeelde eerste plaats Publieksprijs

Van de 28 toneelvoorstellingen die in het seizoen 2019-2020 in TAQA Theater De Vest geprogrammeerd stonden, zijn er door tussenkomst van het coronavirus helaas slechts 15 gespeeld. Van deze gespeelde producties, beloonde het publiek er maar liefst vier met een gemiddelde van een 9,8! Een ongekend hoge score. Wat het toneelseizoen nog meer in petto had, zullen we nooit weten, maar dat het genre dit seizoen hoog gewaardeerd werd staat vast.

Gedeelde eerste plaats

Zo’n 1.000 bezoekers lieten na afloop van de gespeelde toneelvoorstellingen hun stem achter, wat zorgde voor een gemiddelde score van 9,6. De vier voorstellingen die er qua waardering met een 9,8 uitsprongen waren ‘Senang’ van Tg Goed Gezelschap, ‘Peachez’ van Toneelgroep Maastricht (het winnende gezelschap van de vorige editie), ‘Gas’ van Toneelgroep Jan Vos en ‘Othello’ van Het Nationale Theater.   

Theaterprogrammeur Marijke van den Muijsenberg zegt hierover: “Het is ongekend hoe de (theater)wereld op dit moment op zijn kop staat. Daarom is het troostrijk voor alle theatermakers, acteurs en medewerkers om te weten dat het publiek zo heeft genoten van de gespeelde voorstellingen. We doen er alles aan om ook in het nieuwe seizoen weer dergelijk kwalitatief hoogwaardig aanbod naar Alkmaar te brengen, zodat onze bezoekers weer iets bijzonders hebben om naar uit te kijken.”

Artikel Alkmaarsche Courant:

 • Peachez

  26 september 2020
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  27 september 2020
  Theater aan het Vrijthof
  Maastricht
  Tickets
 • Peachez

  03 oktober 2020
  Stadsschouwburg
  Brugge (België)
  Tickets
 • Peachez

  08 oktober 2020
  Theater De Storm
  Winterswijk
  Tickets
 • Peachez

  09 oktober 2020
  De Domijnen
  Sittard
  Tickets
 • Peachez

  09 oktober 2020
  De Domijnen
  Sittard
  Tickets
 • Meer data