Bart Bijnens op Cultura Nova

Tijdens Cultura Nova werkt acteur Bart Bijnens namens Toneelgroep Maastricht mee aan STIL.centriphery. Een indrukwekkende installatie die je kunt betreden om haarscherp te kunnen observeren en echt te beluisteren, te voelen en te zien wat stilte is.

Dagelijks opent gedurende een uur het ‘Museum of Stillness’ in SCHUNCK en word je uitgedaagd je waarneming te verscherpen. In een wereld waarin we overspoeld worden door zintuigelijke prikkels, is stilte een essentieel werktuig om ingesleten gewoontes te ontdekken en halsstarrige denkbeelden te veranderen.

STIL.centriphery is een initiatief van theatermaker Lieke Benders (Hoge Fronten), acteur Bart Bijnens (Toneelgroep Maastricht), de Franse choreograaf Éric Minh Cuong Castaing en illustrator Livia Coloij uit Roemenië en onderdeel van het unieke project STIL van Lieke Benders. STIL.centriphery is een onderdeel van Centriphery, een samenwerkingsproject van negen festivals uit Eruopa die zich net als Cultura Nova in het ‘Randland’ van hun land manifesteren met steun van Creative Europe.

Cultura Nova
Zaterdag 24 augustus t/m zaterdag 31 augustus, 19.00 uur (m.u.v. woensdag)
Zondag 25 augustus, 15.00 & 19.00 uur
Zondag 1 september, 15.00 uur
SCHUNCK museum, Bongerd 18, Heerlen
Alleen toegankelijk voor volwassenen, 15 euro

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op Cultura Nova

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data