Achter de schermen

Maastricht, 26 november 2019

Achter de schermen

Op zaterdag 29 februari vindt de Nederlandse première plaats van The Great Gatsby in een regie van artistiek leider Servé Hermans. Reeds bekend was dat Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol speelt in dit wereldberoemde en vaak verfilmde liefdesverhaal van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. De rest van de cast is nu ook bekend en bestaat uit Daan van Dijsseldonk, Elisabeth De Loore, Liza Macedos dos Santos, Rogier Philipoom, Anne-Chris Schulting, Jeske Van de Staak, Dries Vanhegen, Lies Verholle en Stijn Vervoort.

Onlangs werd het project uit de doeken gedaan aan de co-producenten en het productieteam. Het onderstaande filmpje is een kijkje in de keuken van Toneelgroep Maastricht:

The Great Gatsby
Jay Gatsby liegt zijn leven bij elkaar om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Iedere avond creëert Gatsby een muzikale droomwereld en wordt hij omringd door een gemêleerd gezelschap. Iedereen hoopt op een leven vol rijkdom, macht en liefde. Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling in dit gezelschap. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische Gatsby.

Creatives
Artistiek leider Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. Het wereldberoemde liefdesverhaal is bewerkt door Simon Levy en vertaald door Jibbe Willems. De muzikale leiding is in handen van Elisabeth De Loore. Bestaande muziek, gezongen door sopraan Lies Verholle, wordt aangevuld met nieuwe composities van Kwinten Mordijck. Arjen Klerkx verzorgt de scenografie. Het decor bestaat uit grote stalen constructie met melkglazen panelen waarop videobeelden te zien zijn. Het lichtontwerp is van Uri Rapaport.

Unieke samenwerking Limburgse Theaters
The Great Gatsby is een coproductie van Toneelgroep Maastricht met Theaterpartners Senf en de drie Zuid-Limburgse theaters: Theater aan het Vrijthof, Parkstad Limburg Theaters en De Domijnen. De drie theaters zijn een unieke samenwerking aangegaan. Samen met het gezelschap verzorgen zij een collectieve Limburgse campagne en verkopen zij kaarten voor elkaar.

Tournee
De première van The Great Gatsby vindt plaats op zaterdag 29 februari 2020 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De voorstelling is van 14 februari t/m 1 juni 2020 te zien in de theaters in Nederland en België.

toon de speellijst

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data