Jouman Fattal versterkt artistiek team Toneelgroep Maastricht

Maastricht, 25 november 2020

Theatermaakster Jouman Fattal treedt vanaf december 2020 toe tot het artistiek team van Toneelgroep Maastricht. Naast artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans gaat Jouman een productie per seizoen maken en speelt ze mee in andere producties van het gezelschap. Van woensdag 16 tot en met zondag 20 december 2020 is Broken Winged Bird, haar eerste productie bij het gezelschap, te zien in de Bordenhal in Maastricht. Broken Winged Bird is een coproductie met Frascati Producties en Theater na de Dam.

“Superleuk en spannend dat Toneelgroep Maastricht deze stap met mij durft te zetten, juist nu de wereld zo wordt opgeschud door corona”, zegt Jouman Fattal. “Met mij halen ze een feministisch vrouw met een migratieachtergrond binnen: dat zie je terug op toneel. Ik maak maatschappelijk theater over actuele onderwerpen die mij raken of boos maken.” De actrice en theatermaakster kijkt er erg naar uit om bij het gezelschap de komende vier jaar nog veel meer politiek theater te maken. “Van de vlakke vloer mag ik nu naar de grote zaal. Ik ga leren om grootser te denken en in plaats van één of twee acteurs een heel team te regisseren.”

Michel Sluysmans en Servé Hermans: ‘We hebben Jouman leren kennen in onze voorstelling Noem het maar liefde (2019). Ze is naast een bijzondere actrice een authentieke maker. Haar voorstellingen zijn politiek geladen met grote empathie voor de individuele mens. Ze zijn muzikaal, geestig, en altijd gemaakt vanuit een grote innerlijke noodzaak. Na een talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties stroomt Jouman nu door naar Toneelgroep Maastricht waar ze de mogelijkheid krijgt zich als maker -en als actrice- verder te ontwikkelen. We zien uit naar de samenwerking.’

Lees meer over Broken Winged Bird

Portretfoto Jouman Fattal: Stephan Vanfleteren
Foto Jouman Fattal en Joy Wielkens: Casper Koster
 

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data