Michel Sluysmans speelt mee in nieuwe dramaserie

Maastricht, 3 september 2020

Michel Sluysmans speelt mee in een nieuwe dramaserie The Spectacular. De serie van Nederlandse bodem is in het najaar 2021 te zien bij VPRO op NPO3 en NPO Start. The Spectacular vertelt het verhaal van de internationale jacht op de IRA eind jaren ’80 toen het zuiden van Nederland werd opgeschrikt door een reeds dodelijke IRA-aanslagen. Een speciaal team van rechercheurs opent de internationale jacht op een onzichtbare terreurcel, die een aanslag van ongekende omvang in Nederland heeft gepland. De spannende conspiracy thriller is geïnspireerd op een waargebeurd, nooit verteld verhaal. Hadewych Minis speelt de hoofdrol. Zij wordt omringd door een internationale cast. Het scenario en de regie zijn van Willem Bosch (Bellicher, Van God Los) en Pieter Kuijpers (Riphagen, Van God Los). Een coproductie van Pupkin en VPRO.

Over de serie
Eind jaren tachtig, aan het einde van The Troubles, het Noord-Ierse conflict, wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze zijn gericht op Engelse soldaten die, gelegerd in bases in Duitsland, veel uitgaan in Limburg. Een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs heeft als taak de groep terroristen die zichzelf als vrijheidsstrijders zien, op te pakken.

Langzamerhand groeien bij het rechercheteam vermoedens dat hooggeplaatste Nederlandse én internationale autoriteiten er juist alles aan doen om de aanhouding te voorkomen. Ondertussen wordt door de terreurcel een aanslag in Nederland voorbereid van ongekende omvang, beter bekend als The Spectacular.

Een verhaal verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen uit verschillende kampen, die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan als teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) de jacht opent op de mysterieuze Fiona Hughes (Aoibhínn McGinnity), het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

De set
The Spectacular is een groots project, met een internationale cast, dat zich in verschillende delen van Europa afspeelt. Vanwege de aangescherpte COVID-19 maatregelen is het onmogelijk om de serie in verschillende landen op te nemen. Om die reden is besloten alle buitenlandse sets na te bouwen in een studio in Nederland. Niet eerder werd dit gedaan voor een serie van deze omvang.

Cast
Nederlandse cast: Hadewych Minis, Michel Sluysmans, Jacob Derwig en Peter Blok
Ierse cast: Aoibhínn McGinnity (Quarry), Kerr Logan (Game of Thrones), Ian Beaty (Game of Thrones) en Declan Conlon (The Tudors)

Deze serie is mede tot stand gekomen met een bijdrage van het NPO-fonds en de Netherlands Film Production Incentive.

Bekijk interview met Pieter Kuijpers over de serie.

lees meer

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data