Nieuwe premièredatum Jungfrau

Update 29 oktober 2020
Helaas valt helaas veel te vroeg het doek voor Jungfrau. Vanwege de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus zijn alle cultuurhuizen in België voor onbepaalde tijd gesloten. Het goede nieuws: in het najaar van 2021 is Jungfrau te zien in de theaters!

Maastricht, 1 september 2020

De uitgestelde première van Jungfrau, de nieuwe productie van Wilfried de Jong en Wim Opbrouck onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht, vindt plaats op vrijdag 16 oktober in Arenberg in Antwerpen. Jungfrau, de opvolger van We Free Kings (2017), wordt een onweerstaanbare mix van theater, beukende muziek en ontroerende dans. De eindregie wordt overgenomen door de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke. De agenda van artistiek leider Michel Sluysmans laat het niet toe om de productie verder te begeleiden. Jungfrau is van 12 oktober tot en met 6 november 2020 te zien in Maastricht, Heerlen en België.

Jungfrau
De Jong en Opbrouck zitten vast in het hooggebergte. Hun hut is ingesneeuwd. De mannen kijken vanaf het schuine dak uit over het dal. Geen paniek. Ze gaan hier uitkomen, zoveel is zeker. Want: niets is onmogelijk, alles kan. Jungfrau is een fysieke krachtmeting, Gewitter und Sturm, tot aan de pijngrens, soms tot aan het toelaatbare. Een moderne Alpensymfonie. Natuurlijk nemen de twee mannen af en toe rust om zaken te beschouwen en naar de sterren te kijken; er is genoeg om je over te verbazen. Alles lijkt van bovenaf zo zinloos. Maar dan borrelt de tomeloze energie weer op. Geen top is te hoog voor het duo. Ze willen weer. Ze willen meer. Vechten. Knokken. Dansen. Zingen. Bergen verzetten. Omdat de wereld nog niet af is.

Opbrouck en De Jong
Theatergrootheden Wilfried de Jong en Wim Opbrouck leerden elkaar kennen tijdens de opnames van de film Ventoux (2015). Uit die vriendschap ontstond in 2017 het theaterprogramma We Free Kings dat ze maakten bij NTGent. De Jong en Opbrouck hebben in de afgelopen seizoenen bij Toneelgroep Maastricht gespeeld in regies van Servé Hermans: Wim Opbrouck speelde de hoofdrol in La Superba (2018) en Wilfried de Jong speelde de nar in King Lear.

Regie
Frank Van Laecke is een bekende Vlaamse regisseur en scenarist met vele prijzen op zijn naam. Hij werkte mee aan diverse televisieseries, theaterstukken, opera’s en musicals. Het decorontwerp is van Ben Zuydwijk en de muzikale leiding is in handen van Ron Reuman.

lees meer

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data