Nieuwe theaterbewerking roman Ilja Leonard Pfeijffer

Maastricht, 2 mei 2019

Succesroman 'Peachez, een romance' van Ilja Leonard Pfeijffer in de theaters

In het najaar van 2019 brengt Toneelgroep Maastricht een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman 'Peachez, een romance'. De regie is in handen van artistiek leider Michel Sluysmans. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in deze bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. Zij worden muzikaal bijgestaan door de Vlaamse multi-instrumentalist Axl Peleman. De première van Peachez vindt plaats op zaterdag 28 september 2019 in Theater de Bordenhal in Maastricht. De voorstelling is tot en met 7 december 2019 te zien in de Nederlandse theaters.

Peachez is een bewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2018. Porgy Franssen speelt een professor van zekere leeftijd die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, gespeeld door Maartje van de Wetering. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Peachez is de vierde samenwerking tussen auteur Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans bij Toneelgroep Maastricht. In het voorjaar van 2019 maakten zij de door pers en publiek bejubelde theatervoorstelling Noem het maar liefde. Eerder werkten ze succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua. Michel Sluysmans: ‘De samenwerking tussen Ilja en mij is lang en duurzaam. We zijn beiden gefascineerd door het spanningsveld tussen feit en fictie, waarheid en leugen. Hoe ze elkaar in ons huidige tijdsgewricht raken en beïnvloeden. Hij heeft mij de volledige vrijheid gegeven zijn roman te bewerken. Zijn boek werd door de Volkskrant betiteld als ‘meest romantische boek van het jaar’. Als mijn intuïtie mij niet bedriegt, zou deze theaterbewerking zo maar eens de meest romantische voorstelling van 2019 kunnen worden.’

Porgy Franssen was de afgelopen seizoenen bij Toneelgroep Maastricht te zien in De advocaat en King Lear. Voor Maartje van de Wetering is het de eerste keer dat zij te zien is bij het gezelschap. Axl Peleman speelde al eerder bij het gezelschap in La Superba. Peachez is van woensdag 25 september tot en met zondag 13 oktober 2019 te zien in Theater de Bordenhal in Maastricht en vervolgens tot en met zaterdag 7 december 2019 in de Nederlandse theaters.

Bekijk hier de speellijst van Peachez. Check het theater bij u in de buurt voor de start van de kaartverkoop.

Promofilm Peachez