Succesvolle voorstelling Peachez als podcast

Maastricht, 8 juni 2020

Vanaf vandaag is de driedelige podcast van de succesvolle voorstelling Peachez van Toneelgroep Maastricht uit 2019 te beluisteren op NPO1 Radio: https://www.nporadio1.nl/podcasts/peachez.

De voorstelling is een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een romance (2017) die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.
Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in de bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. Peachez is een vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. 

Elsevier: ‘beste voorstelling van het jaar’ *****

Michel Sluysmans, directeur Toneelgroep Maastricht en regisseur van Peachez: “Door de sluiting van de theaters vanwege de corona-crisis werd Toneelgroep Maastricht gedwongen om andere podia te zoeken om haar verhalen over het voetlicht te brengen. In Palentino Media en de NTR hebben we waardevolle partners gevonden die het mogelijk maakten een podcast te maken van onze voorstelling Peachez.”

Peachez
Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Makers
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering | Script en theaterregie: Michel Sluysmans | Podcastregie: Marijke van der Molen | Productie: Toneelgroep Maastricht en Palentino Media voor NTR

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data