Roermond krijgt Geheime Tuin

Maastricht, 14 mei 2019

Toneelgroep Maastricht presenteert de nieuwe familievoorstelling De geheime tuin in juni 2020 als stadsproject op locatie in Roermond. De regie is in handen van artistiek leider Servé Hermans. De geheime tuin, voor iedereen vanaf 7 jaar, gaat op vrijdag 1 mei 2020 in première in Theater aan het Vrijthof en aansluitend op tournee door Nederland. Exclusief voor Roermond wordt een locatieversie gemaakt in coproductie met TheaterHotel de Oranjerie en met steun van Provincie Limburg. De voorstelling is te zien tijdens de kunstmanifestatie Maand van de Mystique van Biënnale Roermond.

Servé Hermans: “In navolging van de succesvolle regionale stadsprojecten Emma in Brunssum en Zwart water in Tegelen maken we in 2020 een heel bijzonder stadsproject in Roermond. De geheime tuin wordt eerst als een theaterversie gemaakt en later voor Roermond omgebouwd tot een locatievoorstelling. Samen met TheaterHotel de Oranjerie en Gemeente Roermond zijn we op zoek naar een plek in de stad waar we een tuin kunnen aanleggen dat als decor zal dienen. Ik wil gaan samenwerken met scholen en verenigingen in de stad zodat dit stadsproject ook een communityproject wordt.

Servé Hermans regisseert de muzikale familievoorstelling De geheime tuin naar het klassieke kinderboek van Frances Hodgson Burnett uit 1911. De bewerking is van huisschrijver Jibbe Willems. Actrice Joke Emmers speelt de hoofdrol en deelt het podium met o.a. Michel Sluysmans en Louis van Beek. De muziek van Ron Reuman, Roeland Vandemoortele en Axl Peleman zorgt voor de nodige rock ’n roll. De projectleiding is in handen van Paul Slangen. De geheime tuin komt tot stand in samenwerking met Het Laagland.

De theaterversie van De geheime tuin gaat op vrijdag 1 mei 2020 in première in Theater aan het Vrijthof in Maastricht en zal daar gedurende de meivakantie te zien zijn (di 28 april t/m zo 3 mei). Aansluitend volgt een Nederlandse tournee tot en met zondag 14 juni 2020. De locatieversie van De geheime tuin in Roermond is in de tweede helft van juni 2020 te zien. De data en locatie worden op een later moment bekend gemaakt.

Illustratie De geheime tuin

Illustratie De geheime tuin: Ton Schamp