Rolwissel in Peachez live via Zoom

Maastricht, 25 februari 2021

Sofie Porro neemt vanaf woensdag 3 maart 2021 de rol van Sarah Peachez over van Maartje van de Wetering in Peachez live via Zoom.  De online voorstelling van Toneelgroep Maastricht is een groot succes. De 11 voorstellingen in december, januari en februari werden door ruim 6.000 bezoekers bekeken. Wegens de grote belangstelling zijn extra speeldata toegevoegd: woensdag 3, donderdag 11 en dinsdag 16 maart & woensdag 7, woensdag 14 en woensdag 21 april om 20.00 uur.

Sofie Porro
Sofie Porro is geen onbekende voor Toneelgroep Maastricht. Ze speelt één van de hoofdrollen in Zuipkeet in regie Michel Sluysmans en Servé Hermans. De webserie is in het voorjaar te zien op het YouTube kanaal en de website van NPO3. Sofie Porro is actrice, theatermaakster, danseres. Ze is in 2017 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Als film- en theateractrice was ze werkzaam voor o.a. De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, Harde Handen, Hamlet (in regie van Pieter Kramer), de speelfilm van Michiel van Erp Niemand in de Stad, producties voor Toneelgroep Maastricht, VIA ZUID, het Zuiderstrandtheater en Theater Rotterdam.

Maartje van de Wetering
Maartje van de Wetering is wegens haar andere werkzaamheden, voor o.a. Flikken Rotterdam, helaas niet in staat om de voorstelling door te spelen. Sinds het najaar 2019 heeft Maartje de rol van Sarah Peachez 77 keer gespeeld. Samen met Porgy Franssen en Axl Peleman speelde ze voor uitverkochte theaterzalen, later - met de restricties - voor 100 bezoekers of 30 bezoekers. En de laatste maanden vanuit een leeg theater voor gemiddeld 600 bezoekers per avond via Zoom.

Peachez live via Zoom
Acteurs Porgy Franssen en Sofie Porro en muzikant Axl Peleman spelen Peachez live vanuit de Bordenhal in Maastricht. Via een camera ziet het publiek de voorstelling thuis vanaf de bank. Peachez is een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een romance (2017) die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. Peachez ging in september 2019 in première en werd door Elsevier bestempeld als “de beste voorstelling van het jaar” *****.

Extra speeldata

De online voorstelling Peachez vindt plaats op:

Woensdag 3 maart, 20.00 uur
Donderdag 11 maart, 20.00 uur
Dinsdag 16 maart, 20.00 uur
Woensdag 7 april, 20.00 uur
Woensdag 14 april, 20.00 uur
Woensdag 21 april, 20.00 uur
De toegang is gratis, een donatie is welkom.

Speellijst en tickets

Credits

Spel: Porgy Franssen, Sofie Porro, Axl Peleman
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie: Michel Sluysmans
Muziek: Axl Peleman
Camera en techniek: Sem Jongen, Max van Berlo