Servé Hermans gastcurator Limburgs Museum

Maastricht, 12 augustus '20

Artistiek leider Servé Hermans is in het najaar 2020 gastcurator van het Limburgs Museum in Venlo. Op 7 oktober 2020 opent zijn grote tentoonstelling over de Maas, de rivier die het leven van Limburgers al eeuwenlang vormt. “Ik wil de vertelkracht van het theater naar het museum brengen,” zegt Hermans.

In deze tentoonstelling Machtige Maas, één groot multidisciplinair kunstproject, laat Servé vier gezichten, muze, monster, moordenaar en moeder, zien van de rivier. Een romantisch gezicht, ‘muze’, met prachtige geschilderde landschappen. Het gezicht van de overstromingen, ‘monster’, waarin bezoekers een ondergelopen Limburg binnenwandelen. De Maas als ‘moordenaar’, met aandacht voor vervuiling en ronddrijvend plastic. En ‘Moeder Maas’, omdat de Maas ook beschermt en bewaart.

Wat bijzonder is: al deze thema’s worden vormgegeven door een heel team van kunstenaars en ontwerpers, aangestuurd door Servé. Van filmer Rob Hodselmans tot beeldend kunstenaar Claudy Jongstra en van componist Kwinten Moordijck tot toneelschrijfster Annet Bremen. Film, audio, licht, beeldende kunst, theater - alle disciplines werken samen om bezoekers de Maas te laten ervaren.

Bekijk hier een reportage over de opening op L1 Televisie.
Bekijk hier artikel Dagblad De Limburger (17-11-20)

De tentoonstelling is te zien van 7 oktober 2020 t/m 5 april 2021. Kijk voor meer informatie op www.limburgsmuseum.nl

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data