Talkshow op Valentijnsdag rondom Noem het maar liefde

LET’S TALK about Love, Sex and Relationships (uitverkocht!)

Studium Generale & Toneelgroep Maastricht 

Let op! De voertaal van dit evenement is Engels

Op 14 februari organiseert Toneelgroep Maastricht in samenwerking met Studium Generale een talkshow over liefde, seksualiteit en relaties. Twee experts belichten deze onderwerpen vanuit een wetenschappelijke kant, en als publiek nodigen we u uit om mee te praten in een informele setting.

We leven in een tijd met ongekende mogelijkheden. Smartphones bieden ons toegang tot een wereld vol potentiële partners in onze broekzak. Open relaties en polyamorie winnen terrein, ideeën omtrent seksuele instemming lijken te veranderen, en het idee van romantiek lijkt ten onder te gaan aan zijn eigen commercialisering.

Deze ontwikkelingen roepen vragen op. Gedragen wij er ons nu bijvoorbeeld pertinent anders door als het gaat over liefde, seksualiteit en relaties? Is dit tijdperk echt zo anders dan het vorige? Welke rol spelen sociale media tegenwoordig in de seksuele ontwikkeling van jongeren? En hebben wij eigenlijk wel controle over wie we leuk vinden, of is verliefd worden voornamelijk een chemisch proces in de hersenen?

Twee experts geven inzicht in deze ontwikkelingen en issues, en gaan erover in discussie met het publiek. Psycholoog Peter Bos vertelt ons hoe liefde werkt in het brein. Hoe beïnvloeden verschillende hormonen onze hersenen? En hoe beïnvloeden ze de manier waarop we emoties reguleren? Genderstudieonderzoeker Marijke Naezer zoekt uit hoe jonge Nederlanders van verschillende achtergronden hun seksualiteit op sociale media uiten. Daarnaast nodigen we het publiek uit om in een spelletjesopzet één op één te praten over deze onderwerpen. Dit alles onder muzikale begeleiding van Viktor Griffoen, die ook als muzikant en acteur bij Noem het maar liefde betrokken is.

information in English

Praktische info

LABgebouw, Radium Building, Toneelgroep Maastricht
Lage Frontweg 2a
Maastricht
Donderdag 14 februari 20:00
Entree gratis (uitverkocht!)

About the speakers

Marijke Naezer, PhD
Cultural Anthropologist, Radboud University Nijmegen
Marijke Naezer investigates how young Dutch people from different backgrounds perform sexuality in social media.

Peter Bos, PhD
Neuroendocrinologist, Utrecht University
Peter Bos tells us how love works: how our hormones influence our brain, and thereby alter emotional regulation, social sensitivity and empathic behaviour.