Jeroen van Koningsbrugge speelt hoofdrol in The Great Gatsby

Maastricht, 5 april 2019

Jeroen van Koningsbrugge speelt hoofdrol in The Great Gatsby

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. De regie is in handen van Servé Hermans. De première vindt plaats op zaterdag 29 februari 2020 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De voorstelling is van februari t/m juni 2020 te zien in de theaters in Nederland en België.

Jeroen van Koningsbrugge is een multi-talent - acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator - en bekend van diverse films, series en tv-programma’s. Regisseur Servé Hermans: “Jay Gatsby is op zijn uitbundige feesten een ongrijpbare figuur. Je voelt zijn aanwezigheid altijd. Om dat personage tot leven te laten komen, moet je beschikken over een acteur die altijd het middelpunt is. Jeroen neemt dat van nature mee in zijn spel. Hij kan zich opstellen als dienstbare acteur, maar door de kracht van zijn spel, zijn gloedvolle persoonlijkheid en zijn perfecte timing, verlies je hem nooit uit het oog.”

In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven. Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. De teksten van deze voorstellingen werden bewerkt of geschreven door Jibbe Willems.

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

Het wereldberoemde boek van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald is meerdere malen verfilmd.

The Great Gatsby is een co-productie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof, Parkstad Limburg Theaters, De Domijnen en Senf Theaterpartners. 

Speellijst en tickets

Foto: Jeroen van Koningsbrugge speelt Jay Gatsby. Foto: Stephan Vanfleteren.

 • De oude man en de zee

  try-out
  04 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  try-out
  05 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • De oude man en de zee

  première
  06 maart 2021
  Theater de Bordenhal
  Maastricht
  Tickets
 • Meer data