Steun ons

Help jij ons in de toekomst mooie voorstellingen te kunnen blijven maken?

Al 43 jaar maakt Toneelgroep Maastricht met veel plezier theater en wil dat nog minstens 43 jaar blijven doen. Als je begaan bent met ons gezelschap dan kan je ons steunen opdat wij ook in de toekomst door kunnen gaan met dat waar we goed in zijn: het vertellen van verhalen, over de grond waarop we lopen en de mensen die er leven. Verhalen over jou.

Wil je Toneelgroep Maastricht steunen en helpen in de toekomst mooie voorstellingen te blijven maken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. 

Doneren

De afgelopen coronajaren zijn ons niet in de koude kleren gaan zitten. Voorstellingen werden gemaakt en afgelast. Langzaam krabbelen we weer overeind en maken we nieuwe plannen en voorstellingen. Maar jouw steun kunnen we nog altijd gebruiken!

Ik wil doneren

Word lid van onze Vriendenkring
Als lid van onze vriendenkring vervul je een ambassadeursfunctie binnen jouw eigen netwerk. Zo help je ons onze banden met onze omgeving te verstevigen. In ruil voor een financiële bijdrage, krijg je een inkijkje in ons gezelschap en kan je  deelnemen aan verdiepende activiteiten. 
Door 100 euro te doneren, ben je - met één of twee personen per adres -  een jaar lang Vriend van Toneelgroep Maastricht.
Als dank voor jouw steun krijgt je kans om ons gezelschap van nabij te leren kennen. Twee keer per jaar nodigen we je bij ons uit voor een vriendenavond met verdieping, een inkijkje in de koers van ons gezelschap en de kans om te netwerken. 

Lise en Hans van Dijk: “In vijftien jaar hebben wij geen enkel stuk van Toneelgroep Maastricht gemist. Altijd zijn ze van hoog niveau en steeds weer zetten ze ons aan het denken. Als Vriend en donateur word je uitgenodigd voor de speciale vriendenvoorstellingen met een inleiding en gesprek na afloop. Zo leer je de acteurs en regisseurs langzaam een beetje kennen. Dat maakt voorstellingen extra leuk. Je wordt een soort TGM-expert en ervaart een gevoel van saamhorigheid.”

Ben jij wellicht een mecenas?
Door 1.500 euro te doneren ben je, - met één of twee personen per adres – een jaar lang Mecenas van Toneelgroep Maastricht. Als mecenas ontvang je twee vrijkaarten voor de premières van onze voorstellingen. Verder wordt je uitgenodigd voor repetities, eerste lezingen en de tweejaarlijkse vriendenavonden.  Mecenassen staan vermeld op de website. Bekijk hier wie onze gewaardeerde mecenassen zijn.

Jan Smeets: “Als die hard fan steun ik Toneelgroep Maastricht sinds het prille begin. Tegenwoordig ben ik Vriend en mecenas. Ik vind het een genot te ervaren hoe acteurs tekst en emoties verbeelden op toneel. En gun veel meer mensen avonden vol mooie toneelervaringen. Met enkel subsidie redt een toneelgezelschap het niet om grootse producties van het kaliber ‘Pinkpop’ te blijven maken. Ik ben er écht trots op om aan zulke mooie, herkenbare voorstellingen een financiële bijdrage te leveren.”

Particulier coproducent
Vanaf 5.000 euro per jaar sponsor je als particulier coproducent specifieke voorstellingen en projecten enmaakt ze daarmee direct mogelijk.
Voor de particulier coproducent verzorgen wij een maatwerkpakket dat aansluit bij jouw wensen en doelstellingen als persoon of bedrijf. Zo biedt Toneelgroep Maastricht een platform voor originele relatiemarketing. Denk aan het uitnodigen van relaties op openbare repetities, voorstellingen, workshops en meet & greets met regisseurs en spelers. Als particulier coproducent positioneer je je als compagnon van hét toneelgezelschap van Limburg. Jouw naam staat vermeld in credits en publiciteitsuitingen van gesponsorde projecten. Daarnaast vernoemen we alle particulier coproducenten op de website.

Aftrekbaarheid inkomstenbelasting
De Geefwet maakt het financieel aantrekkelijk om Toneelgroep Maastricht te steunen. Toneelgroep Maastricht is een Culturele ANBI. Dankzij de Geefwet mag je giften of donaties aan Cultureel Algemeen Nut Beogende Instellingen aftrekken van je inkomstenbelasting. Toneelgroep Maastricht hoeft geen belasting over de gift te betalen en besteedt het geld volledig aan culturele projecten.
Bekijk op de website van de belastingdienst alle mogelijkheden en de interessante belastingvoordelen die cultuurdonateurs genieten. 
Bekijk hier de ANBI status van Toneelgroep Maastricht.
Als je een bewijs van de donatie wenst voor de inkomstenbelasting, neem dan (na donatie) contact op met Netty Beckers.

Aanmelden
Wil jij je aanmelden om lid te worden van de Vriendenkring of ben jij onze mecenas?
Je kan je aanmelden door een e-mail te sturen naar ingrid@toneelgroepmaastricht.nl.
We zien je graag!