Cookies

Privacy

Toneelgroep Maastricht (TgM) respecteert de privacy van alle bezoekers en websitegebruikers, en zorgt dat de persoonlijke informatie die wij ontvangen, vertrouwelijk wordt behandeld. In deze privacyverklaring informeren we u over welke gegevens we van u verzamelen, met welk doel, hoe lang we ze bewaren en wat uw rechten zijn. Tevens wijzen wij u hierbij direct op de mogelijkheid om zonder opgaaf van persoonlijke gegevens tickets aan te schaffen.

Soort persoonsgegevens

Bij het aanbieden van producten en diensten kunnen wij persoonsgegevens verwerken. Relaties worden in onze relatiedatabase beheerd.
U kunt daarbij denken aan de volgende producten/diensten:

  • voorstelling
  • nieuwsbrief
  • klantaccount
  • ambassadeursschap
  • website
  • seizoensbrochures en flyers
  • servicemail
  • bezoekersonderzoek

Naast klantgegevens beheren we gegevens van relaties, zoals zakelijke relaties en pers. U kunt daarbij denken aan de volgende producten/diensten:

  • persberichten
  • verkoopbrochures
  • marketingplannen

Per product of dienst verschilt de soort en omvang van de persoonsgegevens die wij verwerken. U kunt denken aan naam, geslacht, adres, woonplaats, leeftijd, telefoonnummer, e-mailadres. Wilt u een volledig overzicht van uw gegevens dan kunt u een inzageverzoek doen (zie hierna: Rechten van betrokkenen).

Doel gegevensverwerking

TgM verzamelt gegevens van personen die in de Bordenhal of voor (locatie)voorstellingen in Maastricht kaarten kopen of reserveren of anderszins diensten of producten van TgM afnemen, van bezoekers van de TgM website en van abonnees van een TgM nieuwsbrief (hierna “bezoekers”) voor de volgende doeleinden:

  • een overeenkomst te sluiten voor een product of dienst (bijv. verkoop kaartje voor een voorstelling);
  • de overeengekomen dienst uit te voeren of een product te leveren (bijv. servicemails m.b.t. tot de voorstelling);
  • Voor marketingactiviteiten van TgM, in het bijzonder om klanten te kunnen informeren over TgM, de evenementen waarvoor zij kaarten verkoopt en haar (andere) producten en diensten, en om deze informatie op de klant af te stemmen.
  • u in de gelegenheid te stellen onze website te gebruiken, het bezoek van de website te analyseren, voor het gebruik van social media netwerken en voor marketingdoeleinden. Wij verwijzen naar ons cookiebeleid (zie hierboven);
  • voor statistische, analyse- en onderzoeksdoeleinden (waaronder klanttevredenheidsonderzoek).
  • om uitvoering te kunnen geven aan eventueel op TgM van toepassing zijnde wettelijke verplichtingen.

E-mailings

Indien u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrieven, sturen wij u e-mails op basis van de grondslag toestemming. U kunt deze toestemming eenvoudig weer intrekken, door u onderaan de betreffende nieuwsbrief af te melden. Er is hiervoor een verwerkersovereenkomst afgesloten met mailinglijst.nl.

Servicemail

Wanneer u bij ons of bij Theater aan het Vrijthof kaarten koopt voor onze voorstelling, ontvangt u van ons servicemails. Het betreft informatie rondom uw bezoek, bijvoorbeeld wijzigingen in aanvangstijd, annuleringen en informatie over bereikbaarheid. Wanneer u deze mails niet wenst te ontvangen, dan kunt u zich op ieder moment voor deze e-mails afmelden door contact met ons op te nemen via [email protected].

Bewaartermijn

TgM bewaart gegevens niet langer dan voor de verwerkingsdoeleinden noodzakelijk is. Indien een klant gedurende maximaal vier jaar geen bezoek heeft gebracht aan TgM heeft of anderszins een product of dienst van TgM heeft afgenomen, worden persoonsgegevens geanonimiseerd en daarna uitsluitend nog gebruikt voor statistische doeleinden. Gegevens van klanten die hebben aangegeven nieuwsbrieven en/of direct marketing via e-mail van TgM te willen ontvangen worden bewaard tot het moment dat zij zich eventueel afmelden.

Delen persoonsgegevens met derden

Uw persoonsgegevens worden door TgM niet ter beschikking gesteld aan derden.

Beveiliging

Wij hebben conform de eisen in de AVG technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en opgeslagen op beveiligde servers.

Anoniem kaarten kopen

Mocht u ondanks onze zorgvuldige omgang met uw gegevens niet in onze database terecht willen komen, dan bieden we u de mogelijkheid om anoniem kaarten te kopen in de Bordenhal of bij Theater aan het Vrijthof aan de servicebalie. Indien u hiervoor kiest, kunnen we u niet informeren over wijzigingen, afgelastingen of calamiteiten aangaande uw bezoek. Wanneer u uw kaarten onverhoopt verliest, kunnen wij in dit geval helaas ook niets voor u betekenen.

Verwerkersovereenkomst

Met de partijen waarmee we samen werken als het gaat om de verwerking van persoonsgegevens, is een verwerkersovereenkomst of samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Hierbij gaat het om de volgende partijen / instanties:

  • Mailingslijst.nl: verwerker voor de verzending van e-mails
  • Google: verwerker voor de data-analyse van ons webverkeer. De gegevens van Google Analytics worden anoniem gebruikt (gegevens delen is uitgeschakeld).
  • Zendesk (voorheenZopim): verwerker voor de live chatberichten via de website.

Rechten van betrokkenen

Indien u vragen heeft over deze privacyverklaring of als u de indruk heeft dat Toneelgroep Maastricht niet op de juiste wijze omgaat met uw persoonsgegevens, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via mail. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.