Voorstelling in de klas

Geschikt voor alle schooltypen en klassen vanaf het 3e jaar

De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum

De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum loopt voor drie jongeren uit op een spannende road trip door the American Midwest. Een van hen verdwijnt op mysterieuze wijze. De twee anderen zijn de laatste die hem hebben gezien. Nog altijd knarst het stof van destijds tussen hun tanden. Want wat gebeurde er precies? Hoe goed kun je een ander kennen? En: hoeveel durf je van jezelf te laten zien? 

Deze voorstelling is de opvolger van Dream On, de klassenvoorstelling van Het Laagland die in samenwerking met Toneelgroep Maastricht meer dan 100 keer is gespeeld voor zo’n 2500 jongeren op Limburgse en ook Belgische scholen. De voorstelling speelt letterlijk dicht op de huid van jongeren. In het klaslokaal is ontsnappen niet mogelijk en dit levert intieme en indringende voorstellingen op. De acteurs gaan aansluitend aan de voorstelling in gesprek met de klas.

Toneelgroep Maastricht & Het Laagland bouwen verder aan een bijzonder partnerschap: ze maken sinds 2017 hun jongerenvoorstelling voor het voortgezet onderwijs samen. De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum wordt in heel Limburg en Vlaanderen op school gespeeld. TgM-huisschrijver Frans Pollux en Annelies van Wieringen, regisseur uit de Laagland-stal, bundelen voor deze voorstelling samen met acteurs Claire Hordijk en Sebas van der Donk en muzikant Jolle Roelofs hun creativiteit.

Journalist Guus Urlings schreef een artikel in De Limburger over De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum.

Concept en regie: Annelies van Wieringen
Concept en tekst: Frans Pollux
Spel: Claire Hordijk, Sebas van der Donk
Dramaturgie: Ludo Costongs
Muziek: Jolle Roelofs

Praktische info
Voorstelling + nagesprek binnen 1 lesuur | Speelperiode: vanaf januari 2018 | Kosten € 225 per voorstelling, bij meer dan 6 voorstellingen is een korting mogelijk.

Te boeken/meer info: 
Het Laagland, Mirjam Stam, 046-4007273
Toneelgroep Maastricht, Liza Gloudemans, 043-3503048

 • Noem het maar liefde

  23 april 2019
  Schouwburg De Kampanje
  Den Helder
  Tickets
 • Loopstation

  23 april 2019
  Stadsschouwburg Utrecht
  Utrecht
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  24 april 2019
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  25 april 2019
  Koninklijke Schouwburg
  Den Haag
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  26 april 2019
  Parktheater Eindhoven
  Eindhoven
  Tickets
 • Loopstation

  30 april 2019
  Toneelhuis - Bourla
  Antwerpen
  Tickets
 • Meer data